Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Wonen in landelijke stijl

De rust van het platteland en het groen, het gevoel van ruimtelijkheid, privacy, eenvoud en harmonie met de landelijke omgeving… Heel wat mensen dromen ervan om op het platteland te wonen of willen een landelijke sfeer oproepen in hun woning. Hoe doe je dat, wonen in landelijke stijl?

De peilers van wonen in landelijke stijl

Bij landelijk wonen vormt het buitenleven de belangrijkste inspiratiebron voor de woning en het interieur. Oog voor detail en een landelijke omgeving vormen de basisingrediënten voor een sfeervolle en harmonieuze woning, zonder het hedendaags comfort uit het oog te verliezen.

  • Een landelijk interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen als massief hout en natuursteen, wol en linnen.
  • Ook natuurlijke kleuren als zandkleuren en aardetinten of vergrijsde kleuren en warme pasteltinten vormen de basis van een rustieke woonstijl.
  • Om een echt country chic effect te bekomen, moet je ook voldoende aandacht besteden aan de integratie van enkele oude elementen in de inrichting en afwerking van de woning. Een oude sierschouw, oude tegels in de keuken, antieke meubels of recuperatiebakstenen geven jouw woning meteen een landelijk karakter.
  • Sfeerverlichting en indirecte verlichting creëren meteen de typische warme, geborgen en gezellige sfeer van een landelijke woning.
  • Sommige landelijke meubelen geven ook extra cachet aan jouw woning in landelijke stijl, zoals Chesterfield zetels, een jagerslamp, een gietijzeren bed met een prieeltje, een buffetkast met glazen deuren, ouderwetse deurknopjes, zware gordijnen tot op de grond, een robuust houten salontafel of een hertenkop aan de muur.

 

Landelijke woningen bouwen

Wonen in landelijke stijl hoeft niet noodzakelijk veel geld te kosten. Bij sleutel-op-de-deur firma’s kan je een landelijke woning laten bouwen aangepast aan jouw budget.

 

25/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Behangpapier verwijderen, makkelijke klus!
Volgende artikel
Op zoek naar alternatieve brandstoffen