Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Welke bouwstijl past het best bij mij?

Je nieuwe woning moet een plek worden waar je persoonlijkheid volledig tot uiting komt. Maar welke stijl past er bij jouw karakter? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen terug met de volgende bevindingen.

Wil je een woning waarin je je goed voelt, dan is het van groot belang dat je woning volledig aan je persoonlijke smaak en stijl voldoet. Een karaktervolle woning is namelijk meer dan een verzameling stenen en mortel. Er wordt traditioneel een onderscheid gemaakt tussen drie stijlen: klassiek, modern en landelijk.

De landelijke stijl

Wat? Landelijke woningen vind je vooral terug op het platteland. Maar de laatste jaren duiken ze ook op in de stad. Het zijn woningen die qua uitstraling en karakter doen denken aan de hoeves van weleer, maar op het vlak van comfort aan alle hedendaagse verwachtingen voldoen. Rechte contouren afgewisseld met speelse, rustieke elementen typeren de landelijke woning. Binnen deze stijl is veel variatie mogelijk.

Wie? De landelijke woning is geschikt voor mensen die gezelligheid steevast bovenaan hun verlanglijstje plaatsen. Mensen die houden van de natuur en het goede leven voelen zich meteen thuis. Een tikkeltje chaos is je niet vreemd.

> Ontdek  nog meer landelijke woningen

De klassieke stijl

Wat? ‘Klassiek’ omvat een waaier aan stijlen die we allemaal associëren met tijdloos. Cottage, pastorie, Amerikaanse stijl: het zijn woningen die gekenmerkt worden door degelijkheid, doeltreffendheid en kwaliteit. Het zijn over het algemeen woningen met weinig franjes. Ook mengvormen komen voor.

Wie? Hou je van zekerheid, méér dan van avontuur? Omschrijven je vrienden je als rustig, betrouwbaar en nauwgezet? Dan is de kans groot dat je in een klassieke woning woont.

> Ontdek  nog meer klassieke woningen

De moderne stijl

Wat? Moderne, hedendaagse woningen zijn toonbeelden van eenvoud en minimalisme, gekoppeld aan ultiem comfort. Kubusvormige of rechthoekige woningen zijn vandaag erg populair. Een mix van materialen (steen, hout, metaal, …) kenmerkt de moderne gevel.

Wie? Heb je ‘saai’ en ‘voorspelbaar’ in jouw woordenboek geschrapt en vervangen door ‘bruisend’ en ‘gedurfd’? Dan is een moderne woning helemaal jouw stek! Je stapt modebewust door het leven en hebt een aangeboren liefde voor minimalisme.

> Ontdek  nog meer moderne woningen

Ga je een nieuwbouw zetten, maar weet je nog niet zo goed welke stijl bij jou past? Laat je dan zeker informeren door een goede aannemer! Hij of zij kan je helpen met de realisatie van jouw droomhuis in de perfecte stijl!

20/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Huizen van sterren: Kourtney Kardashian ziet het allemaal zwart-wit
Volgende artikel
Altijd al eens willen baden in chocolade? Het kan in deze badkamer!