Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Wat is sleutel-op-de-deur?

Het afgelopen decennia zijn er heel wat bouwbedrijven opgericht die zich specialiseren in het bouwen van instapklare woningen, een concept dat beter bekend staat als ‘sleutel-op-de-deur’.  Sleutel-op-de-deur speelt in op onze drukke levensstijl en is dan ook in geen tijd immens populair geworden. Maar wat is sleutel-op-de-deur precies? En wat zijn precies de voor- en de nadelen van sleutel-op-de-deur? Een overzicht.

Wat is sleutel-op-de-deur precies?

Een sleutel-op-de-deurfirma biedt tegen een vaste prijs en timing de volledige realisatie van uw woning aan. Kijkt u op tegen de zoektocht naar geschikte aannemers of verliest u liever geen tijd met het aanvragen en vergelijken van offertes? Een sleutel-op-de-deurfirma verzorgt het hele bouwproces, gaande van stijladvies en het uittekenen van de plannen tot het uitbesteden, coördineren en afwerken van de bouwwerken, de kwaliteitscontrole, het beheer van het bouwbudget en de nazorg. Als bouwheer is het haast onmogelijk om alle bouwfasen zelf op te volgen, de sleutel-op-de-deurformule staat echter garant voor een zorgeloze en comfortabele bouwbeleving.

Van modelwoning tot droomhuis

Met sleutel-op-de-deur kiest u in de eerste plaats voor een bouwconcept. U plant het huis met een interne architect, het is ook mogelijk om een externe architect aan te stellen indien u dit wenst, maar dan moet u wel goede afspraken maken.U heeft keuze uit een breed gamma aan modelwoningen, in alle bouwstijlen. Deze basisplannen dienen als vertrekpunt. In overleg met een team architecten en bouwadviseurs wordt  het geselecteerde standaardmodel aangepast aan uw individuele budget, noden en smaak. Zo wordt u geadviseerd in de keuze van ramen, het aantal kamers, de binnenindeling en de oriëntatie van de woning en krijgt u raad in de materiaalkeuze. Verschillende sleutel-op-de-deurfirma’s zorgen bovendien voor een optimale energieprestatie van uw woning, door aandacht te besteden aan duurzame materialen, islolatie en ventilatie. U behoudt inspraak tijdens het hele bouwproces en zo ontwikkelt u onder deskundige begeleiding de ideale formule om uw woondromen waar te maken.

 

Voor- en nadelen van sleutel-op-de-deur

Het grote voordeel van deze aanpak is dat u de prijs en duur van de bouwwerken goed kan inschatten en u kan zich vooraf een goed beeld vormen van de woning. Bovendien kan u met al uw vragen en twijfels terecht bij een centraal aanspreekpunt met reeds jarenlange ervaring. Prijzen variëren grofweg tussen de 100.000 à 250.000 euro voor een woning (exclusief BTW en architectenkosten).

Een nadeel is echter dat u gebonden bent aan bepaalde materialen en bouwprocessen. Sommige mensen verkiezen echter een duidelijk omlijnd proces zonder al te veel verrassingen.

 

20/12/2011

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Volgende artikel
Trendy behangpapier in opmars