Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Geniet 365 dagen van het buitenleven met een overdekt terras

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent zonnekloppen, tuinfeestjes en natuurlijk barbecues! In België is goed weer echter geen gegeven en om die wisselvalligheid te counteren, is een overdekt terras het uitgelezen middel. Natuurlijk biedt een overdekt terras of terrasoverkapping ook nog andere voordelen die we graag even voor je opsommen.

Het terras als verlengde van je interieur

Maar liefst 8% van de totale grond in Vlaanderen wordt ingenomen door tuinen. Als Belg hebben we dus niet enkel een baksteen in onze mag maar ook een graslap. De tuin en het terras zijn de laatste jaren sterk uitgegroeid tot een verlengstuk van ons interieur en bieden ons de kans om in alle rust te genieten van het buitenleven. Zonde toch als het weer begint te regenen?

Een terrasoverkapping maakt het dan ook mogelijk om het hele jaar door te genieten van je terras en tuin. Een barbecue gepland en de regen valt met bakken uit de lucht? Geen probleem met een overdekt terras: stel je barbecue op onder je terrasoverkapping en steek de houtskolen maar aan! Ook fans van een goede winterbarbecue zullen de terrasoverkapping kunnen smaken. Sneeuw, hagel, vrieskou, … je terrasoverkapping zorgt ervoor dat jij altijd naar hartenlust kan barbecueën. Om wat extra gezelligheid (en warmte) te creëren, kan je tijdens de koude wintermaanden opteren voor een terrasverwarmer.

Wanneer je rustig een boekje wilt lezen of geniet van je avondeten op het terras zorgt een overdekt terras dat je niet alleen beschut bent tegen regen maar ook tegen wind. Bovendien ben niet alleen jij beschut maar ook je tuinmeubelen. Je hoeft dus niet langer je tuinmeubelen naar het tuinhuis te slepen als de winter eraan komt.

Tot slot nog een leuk bonuspunt: tijdens de warmere maanden kan je de was buiten drogen onder je terrasoverkapping. Je wasgoed zal nog nooit zo ‘lentefris’ geroken hebben!

Een meerwaarde voor je woning en tuin

Een overdekt terras biedt niet alleen praktische voordelen. Tegenwoordig heb je een zeer ruime keuze aan modellen en materialen. Dit maakt het mogelijk om je terrasoverkapping in dezelfde stijl van je woning door te trekken. Houd je van contrast? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je cottagewoning uit te breiden met een stalen terrasoverkapping. Het strakke ontwerp zal dan een origineel contrast vormen met de landelijke eigenschappen van je cottage woning.

Een terrasoverkapping is tot slot ook goedkoper dan een volwaardige veranda maar voegt even goed een meerwaarde toe aan je woning. De grote keuze aan materialen en mogelijkheden maakt het mogelijk om je terrasoverkapping aan te passen aan jouw budget.

Bezint eer ge begint. Bepaalde terrasoverkappingen kan je mits een toevoeging van schuifdeuren en (glas)wanden uitbreiden tot een veranda. Bespreek dus vooraf goed de mogelijkheden met een specialist en denk op lange termijn. Tot slot zijn dus ook de prijzen zeer uiteenlopend: afhankelijk van het materiaal, oppervlakte, etc. Ook hier kan een specialist je perfect vertellen waaraan je jezelf kan verwachten.

07/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Praktische tips om te bouwen met een beperkt budget
Volgende artikel
10 onwaarschijnlijke dakterrassen om op te zonnen en te loungen