Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De voor- en nadelen van grote glaspartijen op een rij

Grote ramen

Grote ramen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tal van moderne woningen hebben hun uitstraling te danken aan grote glaspartijen. Dankzij grote ramen geniet je van natuurlijke lichtinval en zonnewarmte. Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan deze mooie ramen verbonden. Een overzicht.

Grote glaspartijen: geniet van zonnewarmte

Als je voor grote glaspartijen kiest, kun je genieten van de zon die door je ramen naar binnen komt. Vooral in de winter zijn die zonnestralen zeker welkom, omdat ze naast licht, ook wat warmte in huis brengen. Wordt het in de zomer snel té warm in huis? Dat probleem valt op te lossen met zonwerend glas of buitenzonwering.

Grote ramen

Schending van je privacy?

Grote ramen geven je een mooi uitzicht op je tuin. Maar dat wil ook zeggen dat je buren en toevallige voorbijgangers kunnen binnenkijken. Dat kun je natuurlijk oplossen met gordijnen. Maar ook daar kunnen we een kanttekening bij maken: als je gordijnen in je woning integreert, valt er logischerwijs minder licht binnen.

De moderne look van grote ramen

Grote glaspartijen geven je woning een unieke uitstraling. Zeg nu zelf, gebouwen met grote ramen zien er toch veel indrukwekkender uit dan gebouwen met kleine exemplaren? Bovendien lijkt je huis groter.

modern huis met grote ramen

Relatief warmteverlies

Ook al geniet je via grote ramen van zonnestralen die je woning verwarmen, toch verlies je bij grote exemplaren meer warmte dan bij kleine ramen. De reden hiervoor is dat ramen altijd luchtdoorlatend zijn, ook al zijn ze heel sterk. Tijdens de winterperiode zul je meer moeten verwarmen om te genieten van een aangename temperatuur.

Hoe installeren?

Een glasraam installeren is niet eenvoudig en vraagt veel precisie. Vraag dus zeker de hulp van een professional in. 

13/01/2016

One Reply to “De voor- en nadelen van grote glaspartijen op een rij”

Marcha
Marcha

Ik wil mijn woonkamer inrichten met wit en grijs of wit en gebroken wit ik wil een warm gevoel maar om strak inrichten met spullen van river maison of river Dale ik hoop dat jullie min wat afbeeldingen kunnen sturen alvast bedankt
Groetjes marcha

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
5 onverwacht handige lifehacks met … aluminiumfolie
Volgende artikel
Les avantages et inconvénients des grandes baies vitrées