Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Verhoog je comfort én bezuinig op je energieverbruik dankzij domotica

Domotica maakt het leven een heel stuk aangenamer. Altijd lekker warm in huis als je binnenkomt? Nooit meer lichten laten branden? Al je huishoudelijke toestellen met je mobiele toestel bedienen? Met domotica is het allemaal mogelijk. En zelfs nog veel meer. Bovendien bespaar je er flink mee op je energierekening.

Niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden

Domotica heeft nog steeds een kwalijke reputatie omdat de functionaliteit en betrouwbaarheid jaren te wensen over heeft gelaten. Vandaag staat domotica er echter helemaal! We durven zelfs een stapje verder gaan: domotica zou in elke nieuwbouw moeten worden geïntegreerd … Bovendien is het vandaag echt betaalbaar.

Lagere energiekosten dankzij domotica

Domotica zorgt er niet alleen voor dat je met één druk op de knop de perfecte sfeer creëert om, bijvoorbeeld, gezellig te tafelen met vrienden of een avondje televisie te kijken. Het verlaagt ook je energiekosten. Rust je woning, bijvoorbeeld, uit met een all-off-knop die je bij het verlaten van je woning indrukt, en je kunt gerust zijn dat alle lichten uit zijn.

Ga zover je zelf wilt

Het leuke aan huisautomatisering is dat je zover gaat als je zelf wilt. Kies voor een geïntegreerd systeem met touch-schermen en bediening via je mobiele telefoon of tablet. In combinatie met lichtsensoren reageert je binnenverlichting automatisch op je aanwezigheid zodat je zelfs geen schakelaar of knop meer hoeft in te duwen. Ook de rolluiken, het stopcontact, de multimedia-apparatuur, je verwarming, zonwering, … werkelijk álles kan geautomatiseerd worden met domotica. Maar ook met de basisuitrusting wordt je leven er een pak eenvoudiger op.

Domotica verhoogt je veiligheidsgevoel

Bovendien verhoogt domotica je veiligheidsgevoel. Met domotica kun je inbrekers namelijk het idee geven dat je thuis bent, ook al is dat niet zo. Lichtsensoren in de tuin schrikken ongewenste bezoekers doeltreffend af. En mocht er toch iets foutlopen, dan geeft je domoticasysteem onmiddellijk een signaal via je mobiele toestel.

Vraag naar domotica bij je sleutel-op-de-deurspecialist!

22/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Augmentez votre confort et économisez sur votre consommation d’énergie avec la domotique
Volgende artikel
Kleurrijk sanitair voor een hippe badkamer