Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur van A tot Z – binnenafwerking

In onze reeks sleutel-op-de-deur van A tot Z bespreken we de verschillende fases in de bouw van een sleutel-op-de-deur woning. Na de inplanting, de ruwbouw, dakwerken en het schrijnwerk, zijn we aanbeland bij de binnenafwerking van de woning.

De binnenafwerking van de sleutel-op-de-deur woning bestaat uit vier belangrijke basiscomponenten: de bepleistering, vloerisolatie, dekvloeren, en vloer-en wandbekleding. Inspirerend Wonen overloopt de verschillende stappen en licht toe welke werken precies worden gerealiseerd.

Bepleistering

Op de gemetselde muren van de woning komt een pleisterlaag en het oppervlak wordt glad afgewerkt. Ook de plafonds worden bepleisterd, zowel de welfsels als de gyprocplaten onder het dak. Om de ramen netjes af te werken, worden vensterbanken geplaatst.

Vloerisolatie

In de verschillende ruimtes op het gelijkvloers wordt vloerisolatie aangebracht. Gespoten PUR schuim is een kwaliteitsvolle optie die een optimale vloerisolatie garandeert.

Dekvloeren

Op het gelijkvloers wordt op deze vloerisolatie een wapening aangebracht waarop vervolgens een dekvloer komt. Hierop komt dan de definitieve vloerbekleding. Rondom de dekvloer komt een uitzetvoeg van 5mm.

Op de verdieping komt de dekvloer recht op de betonplaat. Ook hier komt een uitzetvoeg rond de dekvloer.

Vloer- en wandbekleding

De laatste fase van de binnenafwerking is het betegelen van de inkomhal, de WC, woonkamer, keuken en badkamer. Tegen de scheidingswand van het bad en van de douche worden meestal wandtegels voorzien. Ook plinten kunnen geplaatst worden om het geheel mooi af te werken.

18/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klussen tijdens het bouwverlof – vliegenraam maken
Volgende artikel
De cementtegels van Van Innis voor Carrelages du Marais