Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur, getuigenis van de familie Cassiman

Wil je een woning bouwen maar weet je niet volgens welke formule ? Heb je gehoord over sleutel-op-de-deur, maar ben je niet zeker of dit wel de beste oplossing is? Toch biedt deze formule heel wat voordelen. Een koppel eigenaars getuigt…

Instapklare woning kopen vs een nieuwe woning bouwen

Niet lang geleden besloten meneer en mevrouw Cassiman om een nieuwe woning te bouwen in Neupré, in de provincie Luik. De keuze tussen een instapklare woning kopen of een nieuw huis bouwen was snel gemaakt. “We wilden eerst een bestaande woning kopen in de buurt, maar de huizenprijzen lagen heel hoog. De prijs voor een woning start bij 250.000 euro en kan snel oplopen tot 300.000 of zelfs 400.000 euro! Een heel groot verschil!”, legt mevrouw uit.

Maar het koppel vond heel snel een geschikte bouwgrond. “Ik was op weg naar mijn werk toen ik op een dag een bouwgrond te koop zag staan. We hebben geïnformeerd bij de eigenaar en de grond was meteen van ons.” Het koppel wilde graag in deze buurt blijven wonen waar ze zich goed voelen. Bovendien ligt het werk van mevrouw Cassiman aan de andere kant van de straat en ook de school van hun dochter is niet ver weg.

Sleutel-op-de-deur woning bouwen

Toen ze de bouwgrond hadden gekocht, besloot het koppel om een woning te bouwen met Woningen Blavier. Vanwaar de keuze voor sleutel-op-de-deur? Mevrouw Cassiman legt uit dat dit “een gemakkelijke keuze was… Mijn man werkt veel en ik werk ook… Als we aannemers moesten zoeken voor elke post, zou dit te ingewikkeld en tijdrovend geweest zijn. En ons doel was ook om snel te bouwen. We zagen het niet zitten om vijf tot zes jaar te wachten. Daarom kozen we voor sleutel-op-de-deur, een gemakkelijke en snelle formule.”

Woning bouwen met Woningen Blavier

Het koppel bezocht de Maison Belle beurs in Herve, waar ze Alain ontmoetten, een bouwadviseur van Woningen Blavier. “We bekeken de modelwoningen en kozen onze favorieten uit, daarna besloten we een afspraak te maken”, vertelt meneer Cassiman. Het koppel uit Luik besloot om een bestaand model aan te passen. “De architect raadde ons aan om de garage langs de andere kant van de woning te plaatsen. Maar de modelwoning bleef grotendeels behouden.”

Hoe het contact met de werfleider verliep? Het koppel is tevreden. “We konden de werfleider elke dag contacteren, hij hield ons op de hoogte van de planning, van de volgende werken, het moment waarop we de aansluiting voor water, gas en elektriciteit in orde moesten brengen, enz. We wilden enkel verhuizen als alles in orde was, ook TV, telefoon en internet.”

De woning werd snel en binnen de termijn opgeleverd, zelfs sneller dan voorzien. “We waren van plan om in december te verhuizen, maar in oktober woonden we al in ons nieuwe huis, en het kwam voor ons natuurlijk goed uit om voor de winter in ons nieuwe stekje te zitten…”

Algemene indruk

“Over het algemeen kunnen we niet klagen. We hebben geen problemen gehad. Alles staat mooi recht (lacht). Wat goed is aan Blavier, is dat de firma voor een goede opvolging zorgt in elke bouwfase. Vandaag hebben we nog een mail gekregen van de dienst na verkoop om na te gaan of alles in orde is.”

 

05/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De verticale tuinen van Lila B.
Volgende artikel
Valentijn cadeau ideeën