Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Sleutel op de deur bouwen zonder bouwgrond

De bouwgrond is een essentieel onderdeel om je droomwoning te kunnen bouwen. Zonder grond geen woning. De zoektocht naar de juiste bouwgrond loopt niet altijd van een leien dakje. Gelukkig bieden de sleutel-op-de-deurbedrijven gepaste alternatieven.

Zo kan je bij diverse bouwbedrijven naast je woning ook meteen je bouwgrond aankopen wat heel wat voordelen oplevert. Zo bespaar je tijd want je hoeft zelf niet op zoek te gaan, vermijd je adders onder het gras (denk maar aan de bouwvoorschriften of bodemverontreiniging) en heb je meteen ook een goed zicht op de totaalprijs en haalbaarheid van je bouwproject.

Woning + bouwgrond kopen bij je bouwbedrijf

Het vinden van de juiste bouwgrond kan heel wat tijd in beslag nemen. De grond moet zich in de juiste regio bevinden, moet binnen je budget passen, moet goed gelegen zijn qua verbindingen en winkels, enzovoort. Heel wat criteria dus waaraan je grond moet voldoen. En dan hebben we het nog niet gehad over de stedenbouwkundige voorschriften of het feit dat je kiest voor een open, gesloten of half-open bouwgrond. Want ook dat heeft bepaalde gevolgen: enerzijds voor de aankoopprijs van je bouwgrond maar ook voor de totale kostprijs van je woning.

Tot slot kunnen er ook bezwarende omstandigheden gelden op de bouwgrond die je op het oog hebt. Bodemverontreiniging kan bijvoorbeeld een serieuze domper zijn op het bouwproject en zorgt voor heel wat extra – en onvoorziene – kosten.

Het mag dan ook niet verbazen dat steeds meer bouwfirma’s je de mogelijkheid bieden om de grond + woning bij hen aan te kopen. Simpel gesteld moet je dan enkel de juiste grond kiezen uit hun portefeuille en een modelwoning kiezen of je eigen bouwplannen voorleggen. Vervolgens kunnen de bouwwerken al starten! Zo vermijd je dus heel wat kopzorgen, administratieve rompslomp én bespaar je kostbare tijd!

Laat je bijstaan door professionele bouwadviseurs

Professioneel advies komt altijd van pas. Ook bij de zoektocht naar je bouwgrond. Zo kan je ook een beroep doen op bouwadviseurs om een geschikte bouwgrond te vinden. Zij hebben niet alleen een zeer uitgebreide kennis van het financiële en juridische luik maar hebben ook een perfect zicht op het lokale aanbod in hun streek.

Afhankelijk van jouw wensen kan de bouwadviseur op zoek gaan naar een bouwgrond die zowel bij jouw budget als bij jouw droomwoning past. Zij weten immers als geen ander waar ze op moeten letten, of de bouwgrondprijs correct is of te hoog ligt en of de bouwgrond geschikt is om de beoogde woning op te bouwen.

Ga dus vrijblijvend even ten rade bij een sleutel op de deur bedrijf om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Je zoektocht naar een bouwgrond meteen starten? Neem dan een kijkje in het aanbod ‘bouwgronden te koop’ van Woningen Blavier.

18/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkameraccessoires voor een nieuwe look
Volgende artikel
Spelen met je interieur dankzij modulaire kasten