Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur blijft een succesformule

Donderdag 21 februari, meer dan duizend exposanten zijn op post in Brussels Expo voor de grootste Belgische beurs voor bouwen, renoveren en interieur inrichting: Batibouw 2013. Sommigen pakken uit met nieuwigheden om de aandacht te trekken, zoals verhelderende studies. Wat kan de sleutel-op-de-deur sector ons vandaag nog bieden?

Sleutel-op-de-deur op Batibouw 2013

Dit jaar ontdekken de bezoekers van Batibouw 2013 een breed gamma aan eco+ woningen op de stand van Woningen Blavier. Deze woningen behalen optimale energieprestaties tegen een betaalbare prijs. Zo zijn er al eco+ woningen vanaf 135.000 euro (BTW inbegrepen) met een K-waarde tussen 25 en 35 en een E-peil tussen 28 en 49.

Maar net zoals de hele bouwsector moet ook sleutel-op-de-deur het hoofd bieden aan de strenge voorwaarden die de banken opleggen aan kandidaat-bouwers. Om beter in te spelen op de wensen van de kandidaat-bouwers en meer bezoekers aan te trekken, voerde Woningen Blavier een onderzoek uit. Hieruit blijkt dat de financiering van woningen niet evident is voor veel kandidaat-bouwers, vooral niet voor de jonge generatie. Eén jong gezin op drie kan niet het nodige bedrag lenen om een woning te kopen, en één op vier zoekt financiële steun buiten de bankensector. Volgens Blavier “belet dit de Belg niet om de baksteen in de maag te houden. Het bewijs: Batibouw trekt nog steeds veel bezoekers.”

Woningen Blavier en de crisis

Terwijl de sleutel-op-de-deur sector moet vechten tegen de crisis, draaien de zaken goed bij Woningen Blavier. “We hebben een excellent jaar 2011 achter de rug en we mogen ook niet klagen over de resultaten van 2012, met een stijging die 7% hoger ligt dan in de rest van de bouwsector”, zegt Frédéric Stainier, sales & business development director bij Woningen Blavier. “De zaken gaan moeilijker, maar er zijn nog altijd manieren om oplossingen te vinden aangepast aan het budget van de klant.” Zo diversifieert Woningen Blavier haar aanbod en probeert het bouwbedrijf haar klanten de beste prijs-kwaliteit verhouding te bieden.

Er zijn dus oplossingen voor elk budget. 32% van de respondenten van het Blavier onderzoek zegt over een budget kleiner dan 250.000 euro te beschikken. Voor één op de zes kandidaat-bouwers is het budget zelfs kleiner dan 200.000 euro. “Ik verwachtte me aan een hoger percentage, maar het is waar dat onze huizen gemiddeld 150.000 euro kosten, met een doelpubliek tussen 25 en 40 jaar,” zegt Stefan Hallez, marketing directeur bij Woningen Blavier. “Met een gemiddelde van 140.000 tot 150.000 euro, kosten voor bouwgrond, BTW en architect niet inbegrepen, kan je al een heel mooie woning kopen.

 

06/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het toilet van 2013: technologische innovaties! – BATIBOUW 2013
Volgende artikel
Gespot op BATIBOUW 2013 – De Quooker Fusion keukenkraan