Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Welke mogelijkheden biedt een kelder?

kelder wijnkelder

‘Kelder’: het woord doet nog altijd denken aan die vochtige, koele ruimte onder je ouderlijke huis, waar je oud meubilair, souvenirs, paperassen en voedselvoorraden opsloeg. In de hedendaagse woningbouw staat de kelder voor iets helemaal anders. Lees verder en ontdek de mogelijkheden van een kelder.

Er is leven in de kelder

Wil je optimaal genieten van de beschikbare ruimte in huis? Had je al aan de kelder gedacht? Met de nodige isolatie kun je van je kelder een aangename leefruimte maken. Daarvoor moet je je oude kelder uiteraard eerst goed opkuisen en thermische en akoestische isolatie aanbrengen. Ook kelderramen (zowel voor de verluchting als voor het licht), een mechanisch ventilatiesysteem en een oerdegelijke bamboevloer zorgen ervoor dat je kelder een comfortabele leefruimte wordt, net zoals je woonkamer.

Voor levensgenieters: een wijnkelder

kelder wijnkelderAaah, een wijnkelder! Het heeft iets mysterieus. Het is mooi, uniek en … onbetaalbaar. Vergis je niet, een uitgebreide wijnkelder vol kwalitatieve rode wijnen – van de soort die moet lageren om nog beter te worden – is erg duur. Bovendien vind je tegenwoordig tal van prima wijnen in de supermarkt die je niet lang hoeft te bewaren.

Een muziekkamer

Speelt zoon- of dochterlief piano of trompet? En vinden de jongere broers of zusjes het ook zo vervelend dat hij of zij elke dag moet oefenen (geef toe, hoe was je zelf op die leeftijd)? Richt je kelderruimte in als muziekkamer en alle problemen zijn van de baan! De kelder biedt doorgaans een uitstekende akoestische isolatie, waardoor hij ideaal is als muziekkamer. De transformatie is betaalbaar en wie weet wordt je muzikant hierdoor wel een echt wonderkind …

De kelder inrichten als speelkamer

Door je kelder in te richten als speel- of hobbykamer voor de kinderen, ligt je woonkamer niet langer elke dag overhoop. Goed voor jou en goed voor hen, want nu kunnen ze dagenlang bouwen aan hun Lego-droomstad.

Kelder-speelkamer

Privébioscoop

Het lijkt iets voor de ‘beau monde’, maar een privébioscoop in je kelder is eigenlijk perfect haalbaar. Til je home cinema-ervaring naar ongeziene hoogtes door in je kelder een projector, een projectiescherm en enkele bioscoopstoelen te plaatsen. Al wat je nu nog nodig hebt, is popcorn!

 

26/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De moderne badkamer ‘Fogo’: stijlvol, compact en zen
Volgende artikel
Hoe laminaat onderhouden? 4 tips voor een duurzame vloer