Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Landelijk wonen: laat je inspireren door deze drie unieke woonstijlen

Franse manoir

Droom jij ook al jarenlang van een ‘cosy’ huis in landelijke stijl? De verschillende landelijke woonstijlen doen het bijzonder goed, ook in België, wellicht omdat ze gezelligheid en een familiale sfeer uitstralen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek deze drie prachtige architectuurstijlen!

Engelse stijl: een gezellige cottage

De cottagestijl is wellicht de meest bekende en geliefkoosde landelijke stijl in onze contreien. In Engeland tref je veel schattige huisjes aan in deze stijl. Wie op z’n Engels woont, kiest voor een interieur met een charmante parketvloer, een antieke houten boekenkast en een rijkelijk aangeklede keuken. Denk ook aan luxueuze gordijnen of stores, glanzende tegeltjes, zilveren bestek en dito kandelaars.

Besteed daarnaast voldoende tijd aan je gevel en tuin, want een landelijk huis herken je uiteraard ook aan de buitenkant. Kies bijvoorbeeld voor (geschilderde) baksteen, een strooien dak en een lieflijke Engelse rozentuin. Vergeet zeker de gemengde haag en het houten poortje niet!

Engelse cottage

De luxe van een Franse manoir

Hollywoodsterren zijn er dol op, en terecht. Een Franse ‘manoir’ is een traditioneel landelijk herenhuis, dat klasse en verfijning uitstraalt. Terwijl een Engelse cottage vooral gezellig en informeel is, kies je met een manoir voor luxe en stijl. Maar, wees op je hoede voor grootheidswaanzin! Een compacte manoir is des te mooier dan een veel te groot uitgevallen villa …

Waaraan je een Frans herenhuis herkent? Aan de hoge plafonds, bijvoorbeeld, maar evengoed aan de klassieke Franse tuinen met grindpaadjes en geometrische bloemenperken, omzoomd met gemillimeterde buxus- of taxushaagjes.

Franse manoir

Landelijk wonen in een charmante fermettewoning

Huizen in fermettestijl zijn typisch Belgisch. De stijl gaat al een tijdje mee, maar is nog springlevend. Hoewel er vroeger in Vlaanderen wel eens protserige fermettes werden gebouwd, zijn de nieuwste exemplaren juist heel fijn en charmant. Ze weten namelijk als geen ander een landelijke uitstraling te combineren met een hedendaagse afwerking. Je ziet de typische elementen van een oude boerderij – zoals een oud wiel tegen de gevel, of een carport met robuuste houten balken – maar zijn binnen vaak erg luxueus en comfortabel.

Architectuurstijlen fermette

Wat je voorkeuren ook zijn, Woningen Blavier kan jouw landelijke woning altijd bouwen. Bepaal zelf je budget, stijl en afwerking, of doe inspiratie op in de gratis catalogus. Wil je wel eens een landelijke sleutel-op-deurwoning van Blavier bewonderen? Plan dan een bezoekje aan een van de unieke kijkwoningen in België!

 

12/11/2015

2 Replies to “Landelijk wonen: laat je inspireren door deze drie unieke woonstijlen”

Lina
Lina

If I cocutnimamed I could thank you enough for this, I’d be lying.

fut 12 coin generator ps3
fut 12 coin generator ps3

Vous avez raison Thomas : à peine169 morts pour 8 jours de combat, c’est un résultat minable. Rapporté au plus de 40 000 morts en Syrie avec une moyenne de 100 morts par jours, cela ne compte pas. Pour la meilleure armée du monde, c’est la honte. Permettez moi de vous suivre dans votre raisonnement : peut mieux faire …

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
De voordelen van losliggende vinyltegels
Volgende artikel
Maisons rustiques : laissez-vous inspirer par 3 styles remarquables