Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Lage-energiewoningen & optimale isolatie

De hedendaagse milieu-uitdagingen en de hogere energieprijzen doen de vraag naar nieuwe en energiezuinige woningen toenemen. Daarom stellen bouwbedrijven steeds innovatievere isolatietechnieken voor die de energieverliezen tot een minimum beperken. Focus op isolatie in lage-energiewoningen

Focus op lage-energiewoningen

We hebben geen vat op de energieprijzen, maar we hebben wel ons eigen energieverbruik in de hand. Eenvoudige gestes in ons dagelijks leven volstaan om ons energieverbruik drastisch te verminderen. Toch is het ook heel belangrijk om onze woningen aan te passen zodat ook zij minder energie verbruiken. Daarvoor bestaan verschillende oplossingen.

Wat zijn precies de voordelen van een lage-energie woning? Energie besparen! Een lage-energiewoning is een woning die ontworpen en gebouwd is om ons energieverbuik zo laag mogelijk te houden. Een optimale oriëntatie, een perfect geïsoleerde buitenschil, de beste luchtdichtheid, zuinige verwarmingsoplossingen, groene installaties voor water en elektriciteit, de beste ventilatietechnieken,… er bestaan heel wat systemen om energie te besparen.

Isolatie van lage-energie woningen

Verwarming is één zaak, geen warmte verliezen is nog iets anders! Onze woningen isoleren is een noodzakelijke voorwaarde om de warmte geproduceerd door onze verwarmingsinstallaties zo goed mogelijk te doen renderen.

Is jouw woning nog niet optimaal geïsoleerd? Dan is het belangrijk om hierin te investeren. Op lange termijn zal je zelfs geld besparen. Wil je een woning kopen, dan is het belangrijk om een energiebalans op te maken van de woning. Maar soms is het gewoon beter (en goedkoper) om voor nieuwbouw te kiezen.

Vandaag de dag stellen bouwbedrijven zoals Woningen Blavier alles in het werk om zo goed mogelijk te presteren op vlak van energiezuinigheid. Woningen Blavier versmelt traditionele architectuur met moderne technieken om de lage-energie normen te halen. Om de gewenste resultaten te bekomen, legt het sleutel-op-de-deur bedrijf zich toe op een perfecte woning oriëntatie, een doorgedreven isolatie en de modernste technieken om energie te besparen.

13/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zonnedakpannen van Belgische makelij
Volgende artikel
Gandia Blasco stelt nieuwe design tuinmeubelcollectie voor