huis bouwen kijkwoningen

Dit moet je zeker doen voor je een huis bouwt!

Na jarenlang dromen is het eindelijk zover: je gaat een huis bouwen! Weet jij al hoe je huis er precies zal uitzien? Dit moet je zeker doen voor je begint te bouwen.

Bezoek enkele kijkwoningen

Het is natuurlijk moeilijk om je je toekomstige huis in te beelden met alleen maar enkele plannen op de computer of op papier. Bezoek daarom zeker enkele bestaande woningen om inspiratie op te doen. Huizen die te koop staan, maar ook kijkwoningen bezorgen je sowieso heel wat leuke ideeën. Het helpt je ook om je gesprekken met de architect in betere banen te leiden en onaangename verrassingen te vermijden.

Deel je ruimte goed in

Je kent ongetwijfeld de oppervlakte van je bouwgrond, maar weet je ook hoeveel vierkante meter je nodig hebt voor je eetkamer, je woonkamer, je keuken …? Als je kinderen hebt, komt een grote keuken waaraan je makkelijk met het hele gezin kunt eten, goed van pas. Vergeet ook niet om voldoende ruimte te voorzien voor een groot raam of een erker, zodat je je kinderen in het oog kunt houden wanneer ze in de tuin spelen. Ben je een onverbeterlijke workaholic? Dan gaat niets boven een ruim bureau, ver weg van het lawaai. Werk je nooit van thuis uit? Dan heb je des te meer ruimte voor een grote woonkamer om ’s avonds heerlijk in te ontspannen.

huis bouwen kijkwoningen

Vergeet de meubelen niet

Stel je voor … Je bent pas verhuisd en ontdekt dat je woonkamer, hoewel ze de perfecte afmetingen heeft, slecht is ingedeeld voor je meubels. In de keuken is de route van het fornuis naar de eettafel allesbehalve praktisch, en door een onhandige positionering van de deur loop je de hele tijd tegen het keukeneiland aan… Ook zulke teleurstellingen kun je voorkomen. Let erop wanneer je een huis bezoekt en besteed ook aandacht aan de lichtinval. Aarzel niet om een woning op verschillende tijdstippen van de dag te bezoeken om er een goed beeld van te krijgen.

Wil je graag persoonlijk advies? Blavier helpt je graag verder! Samen bouwen we de woning van je dromen.

 

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.