Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Hip in New York en Londen: een tuinhuis als kantoor – en andere trends

In grote steden als New York en Londen val je achterover van de vastgoedprijzen. Een kantoor huren is daar vaak onbetaalbaar. Zo is de trend ontstaan om alles uit je kostbare eigendom te halen en de beschikbare ruimte ten volle te benutten. Waarom bijvoorbeeld een peperduur kantoor huren als je een tuinhuis hebt? De opmars van het tuinkantoor – of hoe een tuinhuisje veel meer kan zijn dan een stoffig berghok.

Vier ideetjes om je tuinhuis een kantoor- en andere functies te geven

 

1. Bergruimte

We moeten er niet flauw over doen, een tuinhuis is en blijft bijzonder praktisch. Waar kun je anders je tuingerief en tuinmeubelen op een elegante manier stockeren? Bij het plaatsen van een tuinhuisje is het aan te raden na te denken over de inrichting, zodat alles een plekje krijgt en je overal makkelijk bij kan.

2.Werkruimte of kantoor

Deze trend komt overgewaaid uit wereldsteden. Het feit dat je thuis werkt – in je tuin – is er al zodanig ingeburgerd dat men spreekt van een ‘kantoortuin’. Waar wij nog denken aan een houten constructie, duiken er in Londen al futuristische designmodellen op die meer doen denken aan een miniruimteschip dan aan een tuinhuisje. Ze zien er misschien wat gek uit, maar praktisch zijn ze wel.

 

3. Speelhuisje

Droomt je kind van een eigen plekje waar het zichzelf kan zijn en zich kan terugtrekken in een eigen fantasiewereld? Waarom geen tuinhuisje inrichten volgens de interesses van je kids? Een speelmat, een keukentje, autootjes, poppen, … alles krijgt netjes een plaats in het speelhuis.

 

4. Wellness

Als kindjes mogen dromen, dan jij ook! Verlang je naar een sauna, maar laat de inrichting van je huis dat niet meteen toe? In een tuinhuisje kun je je persoonlijke wellness inrichten. Het is geen luxeresort, maar het komt wel dicht in de buurt. Even je tuin in en je treedt binnen in een wereld van me-time.

29/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal meer uit je keuken: mengkraan versus eengreepsmengkraan
Volgende artikel
De perfecte zetel kiezen? Ontdek welk type écht bij je past!