Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Haal de kerstdecoratie maar boven!

Het eindejaar is in zicht en dat wil zeggen dat we met z’n allen weer massaal de kerstdecoratie bovenhalen. Maar voldoet de kerstversiering van vorig jaar nog wel? Wat zijn de modetendenzen voor kerstdecoratie anno 2013 én doen rood en groen het ook nu weer goed?

Laat je kerstboom schitteren

De kerstboom versieren, cadeautjes inpakken, eten klaarmaken voor vrienden en familie, gezellig samenzijn, … Kerstmis is hét moment om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Het kerstfeest maakt integraal deel uit van de eindejaarsfeesten en dus verdient het wel wat extra aandacht. Maar hoe stoom je je woning klaar voor Kerstmis anno 2013?

Begin met de kerstboom! Hou jij van rood en groen? Prima, laat je dan maar volledig gaan. Maar weet ook dat er nog veel andere stijlen mogelijk zijn voor je kerstboom. Waarom ga je eens niet voor een gepimpte versie van de kerstboom? Je mag de stijl helemaal zelf kiezen, alle mogelijke kleuren zijn toegelaten! Laat vooral je creativiteit spreken en trek je niet te veel aan van wat ‘de traditie’ voorschrijft. Jouw persoonlijke kerstboom wordt vast een eye-catcher in je interieur!

Laat je kerstdecoratie spreken

Voor extra warmte zorgen kaarsen altijd tijdens de kerstperiode. Voor welke kleur ga jij? Goudkleurige kaarsen stralen iets feestelijks uit, ideaal voor speciale gelegenheden en grote feesten. Spaarzaamheid en soberheid zijn goed voor tijdens het jaar, maar met de feestdagen mag het ietsje meer zijn. Laat je dus maar eens goed gaan! Beperk je zeker ook niet tot de woonkamer, maar versier ook je keuken, slaapkamer, ja, zelfs badkamer met kaarsen! Sfeer gegarandeerd! Voor een extra effect kun je experimenteren met verschillende vormen en groottes. Zo krijgt je kerstdecoratie een speelse toets mee.

Een feestelijke kerstdis

Wat je stijl of budget ook is, je hebt altijd keuze te over! Het orgelpunt van de eindejaarsperiode is voor veel mensen het diner aan de kerstdis. Aarzel niet om je tafel tot in de puntjes te verzorgen. Koop zeker mooie servetten, een bijpassend tafellaken, gracieuze borden, feestelijke glazen en ook hier weer maken kaarsen het geheel af. Zorg wel dat je je beperkt tot twee kleuren, wat de tafeldecoratie betreft. Anders wordt het wellicht toch iets te druk en kitscherig voor je gasten. Een rood-groene tafel doet het nog steeds heel erg goed, maar ook wit en zilver, wit en goudkleur of rood en zilver zijn echte klassiekers. Het geeft trouwens altijd een mooi effect als je je tafeldecoratie kan laten matchen met je kerstboomdecoratie.

Aan het werk … en een zalig kerstfeest!

Follow Inspirerend Wonen’s board Jouw droomhuis on Pinterest.

17/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een epoxyvloer leggen? Lees eerst onze tips!
Volgende artikel
Een doe-het-zelf alarmsysteem: een goed idee?