Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Twee formules vergeleken: casco vs. sleutel-op-de-deur

Casco vs. sleutel op de deur

Je kent ze vast wel: de dappere doe-het-zelvers die zelf de funderingen graven en de woning vervolgens stap-voor-stap vanaf de grond opbouwen. Dat is uiteraard een intensieve en unieke belevenis die niet voor iedereen is weggelegd. De meeste mensen schakelen een bouwonderneming in die hun droomwoning bouwt. Afhankelijk van hoeveel werk je er nog in wil steken, kun je kiezen voor een firma die je huis casco oplevert of sleutel-op-de-deur. Wat is het verschil precies en welke optie geniet jouw voorkeur?

Handige harry’s en ervaren klussers

Casco is de naam voor een woningoplevering zonder interieurafwerking. De door jou gekozen bouwfirma doet de ruwbouw en maakt de woning water- en winddicht. De graad van afwerking hangt sterk af van de bouwonderneming en de gemaakte afspraken. Meestal doe je het merendeel van de afwerking, zoals vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair en aansluiting op de nutsvoorzieningen, vervolgens zelf. Je kunt die taken ook uitbesteden aan andere aannemers.

Casco vs. sleutel op de deurEen cascowoning is ideaal voor wie graag de handen uit de mouwen steekt. Zorg er wel voor dat je veel afweet van techniek, elektriciteit en sanitair, want een cascowoning afwerken doe je niet in een-twee-drie. Daar heb je in een sleutel-op-de-deurwoning geen last van, want de woning is praktisch instapklaar bij oplevering.

 

Planning, deadlines en bouwtijd

Omdat je de woning zelf nog moet afwerken, of verschillende aannemers moet inschakelen, duurt het langer om een cascowoning te bouwen. Dat betekent dat casco niet ideaal is als je snel wil verhuizen. De oplevering van een sleutel-op-de-deurwoning verloopt in vergelijking sneller. Bovendien weet je van in het begin waar je aan toe bent en wanneer de woning vermoedelijk af zal zijn. Wil je weten hoe de werken vorderen? Dan neem je gewoonweg contact op met je contactpersoon bij je SOD-bouwfirma, die je op de hoogte brengt van het project.

Casco vs. sleutel op de deur

Casco vs. sleutel-op-de-deur: hoe zit het met de prijzen?

Het spreekt voor zich dat een cascowoning, zonder afwerking, goedkoper is dan een sleutel-op-de-deurwoning. Door zelf te klussen, kun je bovendien nog meer besparen. Of een afgewerkte cascowoning op het einde van de rit ook echt goedkoper is dan een SOD-woning, hangt vooral van de materialen en technieken af. Je maakt het zo goedkoop of zo duur als je wilt!

Eén ding is zeker: door sleutel-op-de-deur te bouwen, heb je heel wat minder zorgen. Meer weten over hoe Woningen Blavier, dé specialist in sleutel-op-de-deurwoningen, jou ontzorgt tijdens het bouwprocedé? Neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van Blavier.

 

02/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren
Volgende artikel
Een hedendaagse interpretatie van de romantische landschapstuin