Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Ervaring sleutel op de deur – Vloerverwarming gecombineerd met een warmtepomp

Emmanuel en Déborah hebben een sleutel-op-de-deur gebouwd in Remincourt. Ze deden daarvoor beroep op Woningen Blavier. Ze kozen bij de bouw van de woning voor een combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming. Een getuigenis.

Vloerverwarming: een weloverwogen keuze

Vandaag de dag vormt vloerverwarming in veel woningen een essentieel onderdeel van de verwarming. Dat hoeft niet te verbazen, want naast het esthetische voordeel geniet je van de heerlijke stralingswarmte.

“Een kennis van ons heeft ook vloerverwarming, en we werden bovendien geadviseerd door Meneer Maclot, bouwadviseur bij Woningen Blavier”, legt Emmanuel uit, jonge vader en trotse eigenaar van zijn sleutel-op-de-deur woning.

“Onze beslissing om beroep te doen op Woningen Blavier voor de bouw van onze woning, viel op Batibouw. Nadat we alle merken vergeleken hadden, wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt.

Vloerverwarming en een warmtepomp

Voor ze begonnen te bouwen, berekenden Emmanuel en Déborah hoeveel energie en elektriciteit zou kosten. Ze schrokken daarbij behoorlijk van de hoge mazoutprijzen. “In ons geval bleek een warmtepomp de beste oplossing. De installatie zou ons zo een 20.000 euro kosten, de installatie van een verwarmingssysteem op mazout zou ons 10.000 tot 12.000 euro kosten. Maar we besparen jaarlijks ongeveer 2.000 euro op onze elektriciteitsrekening. Over vijf jaar hebben we onze warmtepomp dus reeds terugverdiend.”

Een optimaal comfort

Emmanuel en Déborah vertellen ons ook graag over het optimale comfort in huis. “We hebben meer ruimte in huis, omdat er geen radiatoren zijn geïnstalleerd op het gelijkvloers. Bovendien wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld, omdat ze uit de vloer komt, en niet uit een radiator.”

De installatie van de warmtepomp is in drie fasen gegaan. Eerst is een netwerk van drukleidingen aan de buitenkant geïnstalleerd. Daarna zijn sensoren en transmitters geïnstalleerd, en ten slotte zijn de warmtepomp zelf en twee besturingskasten geïnstalleerd.

Het advies van Emmanuel

“Hou rekening met de kosten van het leggen van de leidingen voor je vloerverwarming, die op een diepte van ongeveer 80 centimeter moeten komen”. Emmanuel en Déborah betaalde er ongeveer € 500 voor, wat neerkomt op zo een € 5 per vierkante meter.

09/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal de lente in huis met vrolijke decoratieve vazen
Volgende artikel
Niet langer kiezen tussen garage of tuin!