Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Energiezuinig verwarmen: met deze acht tips lukt het!

Het wordt kouder, de bomen verliezen hun bladeren … Geen twijfel mogelijk: de herfst is in het land! En dat wil dus zeggen dat we onze energiefactuur onvermijdelijk de hoogte zullen zien ingaan. Dat is niet alleen pijnlijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! Daarom geven we je graag wat tips om je sleutel-op-de-deurwoning energiezuinig te verwarmen!

Energiezuinig verwarmen doe je zo:

  • Draai de thermostaat 1 graad lager. Je voelt het (bijna) niet, maar je verbruik daalt wel gemiddeld met 7 procent! Zie je wel dat energiezuinig verwarmen niet moeilijk is!
  • Zet de verwarming nooit hoger dan 19 of 20 graden. Het is een aangename temperatuur waarin je perfect kunt leven. 
  • Vermijd onnodige verwarmingskosten! Sluit altijd de deuren als de verwarming aan staat en zet enkel in die kamers de radiatoren aan die je effectief gebruikt.
  • ’s Nachts volstaat 16 graden. Verlaag dus de verwarming in de slaapkamer. Ben je toch bang dat je kou zal lijden in je bed, leg dan gerust een extra deken! De natuur én je portemonnee zullen je dankbaar zijn.
  • Zorg dat je radiatoren onbedekt zijn. Kledingstukken houden een groot deel van de warmte tegen, waardoor het rendement onvermijdelijk zakt.
  • Voor een optimaal rendement ontlucht je best regelmatig je radiatoren
  • Laat je een nieuwe woning bouwen? Investeer dan in isolatie! Het is misschien iets duurder bij aanschaf, maar je hebt nog héél lang plezier van een goed geïsoleerd huis. Ramen, deuren, buitenmuren en plafonds, een goede isolatie kan wonderen verrichten voor je energieverbruik.
  • Vermijd tocht en laat eventuele spleten en gaten in je (buiten)muren herstellen!

Heb jij zelf nog tips? Deel ze dan gerust met ons!

20/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een kleine slaapkamer inrichten is kinderspel met The Workbed
Volgende artikel
Een retro brievenbusklep, authentiek in zijn soort