Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Energiesparen in 2014: Woningen Blavier strooit met tips!

Je wil graag een huis bouwen? Dan heb je je wellicht al allerlei vragen gesteld over de energievoorzieningen. Aardgas, aardolie, elektriciteit, zonne-energie of geothermische energie, … Je hebt anno 2014 heel wat keuze! bovendien bestaan er allerlei maatregelen om de energiekosten te besparen. Denk maar aan een degelijke isolatie. Kortom, wie aan energiesparen wil doen moet zich goed informeren. Beginnen doe je dan ook door dit artikel grondig te lezen!

Energiesparen: de harde cijfers

Een gemiddeld Vlaams gezin geeft ongeveer 2.000 euro op jaarbasis uit aan energiekosten. Dat is meer dan een maandloon! Ben jij het beu om zoveel geld te spenderen aan verwarming en dergelijke? Dan wordt het tijd om je te verdiepen in energiesparen. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden voor wie wil besparen. Om het overzicht te bewaren biedt sleutel-op-de-deurspecialist Woningen Blavier je enkele nuttige tips. Ten eerste wordt een onderscheid gemaakt tussen het beperken van energieverlies en de energieproductie.

1. Energiesparen door je energieverlies te beperken

Het warmteverlies beperken is het belangrijkste doel voor al wie gaat bouwen. Immers, een je woning gebouwd is, wordt het bijzonder moeilijk om nog veel zaken op dit vlak aan te passen zonder dat ze handenvol geld kosten. Profiteer er dus van en neem je tijd om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren tijdens de bouw van je droomwoning. Isolatie en oriëntatie zijn naast luchtcirculatie en ventilatie twee van de belangrijkste punten om in te investeren. Je zal er later geen spijt van hebben!

2. Energieproductie

Eens je woning voorzien is van een extra dikke jas om de warmte zo lang mogelijk vast te houden kun je je buigen over de tweede kwestie: zelf duurzame energie produceren. De meest bekende en vaakst voorkomende manier om je eigen woning te verwarmen is door zonnepanelen te installeren. Daarnaast zijn ook een warmtepomp en zonneboiler het overwegen waard.

Laat je adviseren over energiesparen!

Er is zo veel mogelijk – en elke woning vereist een eigen aanpak – dat het haast niet mogelijk is om alles zelf uit te zoeken. Laat je daarom uitgebreid adviseren over energiesparen. Woningen Blavier staat altijd klaar om je te helpen zodat jouw woning écht een droomhuis wordt! De architecten en werfleiders van Blavier zijn er op gebrand om het allerbeste af te leveren zodat jij niet aan comfort moet inboeten in je energiezuinige woning. Ga aan de slag met Woningen Blavier en je verzekert je van een erg mooi energieprestatiecertificaat.

De overheid steunt energiebesparende maatregelen. Ontdek op welke subsidie je recht hebt.

 

11/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Alle luxe en kamers van een huis verwerkt in een minuscule studio van amper 17m²
Volgende artikel
Breekt cohousing door met nieuw cohousingproject in Kortrijk?