Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een sleutel-op-de-deur-kangoeroewoning bouwen, kan dat?

sleutel op de deur kangoeroewoning

Nu we met z’n allen almaar langer leven, gaan we steeds vaker op zoek naar alternatieve woonvormen die in lijn liggen met met de behoeften van ouderen. En dan komen we algauw uit bij een kangoeroewoning. Het concept bestaat al langer, maar is tegenwoordig aan een flinke opmars bezig. Is een kangoeroewoning ook iets voor jou? Ontdek de voordelen!

De multigenerationele woning

Meestal is een ouder persoon of koppel eigenaar van de kangoeroewoning. De ouderen wonen op de begane grond, terwijl een jong gezin de rest van het huis betrekt. Beide partijen hebben een overeenkomst ondertekend, die (in de meeste gevallen) wederzijdse dienstverlening inhoudt én een lage huurprijs voor het jonge gezin. Kortom, een kangoeroewoning is een financiële win-winsituatie voor alle betrokkenen. Bovendien geniet elke partij van de privacy van zijn eigen leefruimte, terwijl de ouderen toch geen risico lopen op vereenzaming.

sleutel op de deur kangoeroewoning

Een functionele woonvorm voor jong en oud

Een kangoeroewoning is een bijzonder praktische manier van wonen. Ouderen die geleidelijk hun mobiliteit verliezen en extra zorg nodig hebben, kunnen altijd rekenen op hun medebewoners. Ondertussen hebben jonge ouders altijd iemand die even op de kinderen kan passen.

Ecologisch en solidair wonen

Dit is de trend! Almaar meer mensen kiezen bewust voor een kangoeroewoning, omdat ze solidair willen zijn met ouderen en ecologisch en zuinig willen wonen.

Een sleutel-op-de-deurwoning

Is de kogel door de kerk en heb je besloten om een kangoeroewoning te bouwen? Samen maken we er werk van! Kangoeroewoningen zijn nog niet wijdverspreid in België, maar je kunt ze wel makkelijk laten bouwen als sleutel-op-de-deurwoning. De afwerking kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Meer weten?

Een kangoeroewoning is voordelig voor u, uw gezin, uw medebewoners (uw tweede familie) en uw portemonnee! Wil je weten hoeveel het juist zou kosten? Aarzel dan niet om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

23/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Is wellness in je badkamer haalbaar? Zeker wel!
Volgende artikel
Regenwaterput: de voordelen, de premie en de besparing