Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een kijkwoning die evolueert met de tijd

Vorig jaar heeft het Woningen Blavier haar nieuwe woonconcept in de kijker geplaatst in Micheroux: ontdek deze kijkwoning die de actuele evoluties in de bouwsector perfect belichaamt.

Woningen Blavier, een groeiend bedrijf

Het bouwbedrijf Woningen Blavier werd opgericht door Alain Blavier in 1995 en overgenomen in 2007 door Louis Amory en een reeks investeerders. Het bedrijf levert gemiddeld twee nieuwe woningen per dag af en biedt werk aan duizend mensen in de bouwsector, waarvan 90 medewerkers en 485 onderaannemers. Vorig jaar stelde het bedrijf haar laatste nieuwe kijkwoning opnieuw open in Micheroux, in de provincie Luik.

Een kijkwoning is een onmisbaar instrument voor sleutel-op-de-deur bouwbedrijven. Om de kandidaat-kopers te stimuleren om te denken in termen van energiebesparing, heeft Woningen Blavier beslist om te investeren in de bouw van kijkwoningen die actuele trends en energiewaarden belichamen.

Een energie-efficiënte kijkwoning

De kijkwoning van Micheroux weerspiegelt de evolutie van het bouwbedrijf en die van de bouwsector. De dakisolatie, de ramen en de vloeren zijn veel efficiënter dan voorheen. Bovendien verminderen een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en een condensatieketel het energieverbruik en de CO2 uitstoot van de woning. Een optimale isolatie en ventilatie garanderen dat het gebouw beantwoordt aan de EPB-normen. De nieuwe kijkwoning heeft een K-waarde van 31 en een E-peil van 54. Dat betekent niet dat het een lage-energiewoning is, maar ver is de woning daar van verwijderd! Wat de prijs betreft, het huis met een bewoonbare oppervlakte van 230 vierkante meter werd gebouwd voor 205.000 euro. Als de klant nog een betere energie-efficiëntie wil, dan kan de prijs oplopen tot 255.000 euro.

Naast de energie-efficiëntie, volgt de kijkwoning in Micheroux ook de laatste trends in design, comfort, licht en ruimtelijkheid.

 

 

29/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf plinten plaatsen
Volgende artikel
DIY: Bekleed jouw kapstokken met stof