Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een huis kopen: let op voor verborgen kosten!

Een huis kopen houdt wel wat risico’s in. Zo weet je, bijvoorbeeld, nooit voor de volle honderd procent welke verborgen kosten nog aan het licht zullen komen in de toekomst. Dan is sleutel-op-de-deur bouwen een pak veiliger. Je weet immers vooraf perfect wat je nagelnieuwe woning zal kosten.

Is een huis kopen écht voordeliger dan sleutel-op-de-deur bouwen?

Een huis bouwen, is een flinke investering. Veel jonge gezinnen kiezen er dan ook voor om een bestaande woning te kopen. Inderdaad, die is in aanschaf vaak goedkoper dan een nieuwbouwwoning. Maar blijft dat op termijn ook zo? Het antwoord luidt in de meeste gevallen jammer genoeg: ‘Nee’. Een huis dat je koopt, brengt altijd extra kosten met zich mee. Dan is sleutel-op-de-deur bouwen een pak voordeliger.

Huis kopen: extra kosten

Als je een huis koopt, heb je nooit volledige transparantie. Je krijgt dan wel de plannen van de architect, maar een makelaar die een woning wilt verkopen zal eventuele gebreken altijd verborgen houden of opsmukken. Zo kan een strategisch geplaatste wandkast, bijvoorbeeld, een aanslepend vochtprobleem in de muren verdoezelen. Dat wordt een erg pijnlijke verrassing als je gaat verhuizen. Ook andere mankementen zoals gebarsten vloertegels, lekkende waterleidingen of een verstopte afvoer, komen vaak pas aan het licht wanneer het te laat is en jagen je op extra kosten. Die mankementen herstellen kost een pak geld en zijn voor de rekening van de nieuwe eigenaar.

Bovendien zijn er in een koopwoning altijd zaken die je liever anders had gezien. Die felpaarse badkamer werd misschien wel gesmaakt door de vorige eigenaars, maar jij houdt écht meer van traditioneel… Dus zul je moeten renoveren. En ook dát kost uiteraard flink wat geld. Tel al die verborgen kosten en eventuele renovaties bij elkaar en de scherpe prijs van je koopwoning wordt al een flink stuk afgebot.

Voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen

Dan is sleutel-op-de-deur bouwen een veel helderder én goedkoper alternatief. Wie sleutel-op-de-deur bouwt, weet perfect wat hij of zij daarvoor zal betalen. Woningen Blavier, bijvoorbeeld, overloopt op voorhand – en dat tot in de kleinste details – het lastenboek met de opdrachtgever en wijkt daar geen eurocent van af. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Bovendien heeft een sleutel-op-de-deurwoning alle voordelen van een nieuwbouwwoning. Alle voorzieningen en toestellen zijn fonkelnieuw, wat de kans op kosten de eerste vijf jaar reduceert tot nul. Van slijtage is uiteraard ook nog geen sprake. Je sleutel-op-deurwoning voldoet daarnaast voor de volle honderd procent aan de regelgeving wat betreft isolatie. De energiekosten van je nieuwbouwwoning liggen dus ook een pak lager. En mochten er tóch mankementen zijn, dan kun je op Woningen Blavier rekenen. Zij zorgen ervoor dat je droomwoning ook daadwerkelijk een droom wordt om in te wonen!

06/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurtips: de aztec-print siert ons interieur tijdens het najaar
Volgende artikel
Interieurdecoratie: brons in de kijker!