Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een huis bouwen: meer licht dankzij dakramen

Als je een huis gaat bouwen, zijn dakramen een mooie manier om je woning op te waarderen. Dankzij dakramen valt er meer daglicht binnen in huis, dat zorgt voor extra sfeer en meer wooncomfort!

Dakramen in je woning

Tegenwoordig zijn dakramen moeilijk weg te denken onder de woningbouw. Dakramen maken het namelijk mogelijk om licht te voorzien onder het hellend dak, wat het mogelijk maakt om er een bewoonbare kamer van te maken. De ruimte onder het dak is dus niet langer ‘het rommelkamertje’, maar een waardige leefruimte. Natuurlijk is daglicht dan een absolute must, iets waar dakramen werk van maken!

Dakramen: niets dan voordelen

Daken zijn vaak een verliespost wat licht betreft. Om te voorkomen dat er veel licht verloren gaat door je dak, kies je voor dakramen. Als je dakramen plaatst creëer je een heleboel lichtinval. Door de naar boven gerichte oriëntatie krijg je bovendien meer licht binnen dan met een raam in de muur.

Je hebt de mogelijkheid om zonwering en raamdecoratie in dakramen te integreren. Deze zorgen vaak voor een goede isolatie, dat leidt tot minder warmteverlies en dus minder energieverbruik wat wil zeggen: meer wooncomfort.

Dakramen kiezen

Het ene dakraam is natuurlijk het andere niet. Dakramen bestaan in alle vormen, maten en kleuren. Het is dus belangrijk om de juiste dakramen te kiezen in functie van jouw behoeftes. De juiste afmetingen van de dakramen zorgen ervoor dat er voldoende licht in de woning valt. Doorgaans geldt dat het raamoppervlak minstens 10 procent van het vloeroppervlak bedraagt.

Je gaat een huis bouwen en wil graag dakramen? Laat je dan adviseren door het bouwbedrijf waar je mee samen werkt. Zij weten het beste welke dakramen bij jouw woning passen!

11/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Slaapkamer inrichten: 3 warme wintertrends
Volgende artikel
3 Apps om je woning af te werken.