Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een eigen huis bouwen: Patricia Leloup getuigt

Patricia Leloup (42) had al twee woningen en een appartement gerenoveerd, toen ze zin kreeg in nieuwbouw. Ze ging op wandel in Heusy (Verviers) en viel op de bouwgrond van haar dromen. Ze besliste om zich in een nieuw avontuur te storten en verkocht haar woning. Klein probleempje: ze had maar een jaar om een nieuwe woning te bouwen… Daarom besloot ze met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf samen te werken. Patricia getuigt…

Een huis bouwen met Woningen Blavier

Vraag je aan Patricia waarom ze heeft gekozen voor een samenwerking met Woningen Blavier, dan vertelt ze hoe ze het net afsurfte op zoek naar verschillende sleutel-op-de-deur bedrijven. “Op bouwfora werd relatief positief gesproken over Woningen Blavier, in tegenstelling tot andere bouwfirma’s.” Bovendien werkt de peter van Patricia in de vastgoedsector. Hij wist uit ervaring dat Woningen Blavier een ernstig bedrijf is. Patricia maakte meteen een afspraak met een adviseur van het bouwbedrijf en een week later “stelde deze man alles in het werk opdat het project zo snel mogelijk zou verlopen. De vertrouwensbasis was gelegd.”

Een woning kiezen

Patricia droomde van een gezellige, gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke woning met een dubbele garage. Voor de plannen vertrok ze van een de afmetingen van de kamers in haar vorige huis en ze ontwierp de binnenhuisinrichting in functie van haar meubels. De keuken moest sowieso groot en ruim zijn. Ze tekende eerst zelf haar plannen, met een weldoordacht bouwproject als resultaat…

Patricia heeft een ware passie voor decoratie en interieurinrichting. “Ik houd ervan om mijn woning in te richten en alles is doordacht van A tot Z”, geeft ze toe. “Ik tekende zelf mijn terras. Ik doorleef de kleuren in mijn woning en alles moet in harmonie zijn.”

Patricia raadt aan om geen te krap budget te voorzien, want soms val je voor duurdere materialen: tegels, sanitaire toestellen of andere…”

Bouwproces van een sleutel-op-de-deur woning

Patricia is wildenthousiast over de uitvoering van de bouwwerken. “Ondanks een kleine vertraging die te wijten is aan een wijziging van de stedenbouwkundige voorschriften, heeft de projectleider de werf heel goed opgevolgd. Hij luisterde altijd, legde de zaken goed uit, zijn hulp was heel waardevol.” Patricia legt uit dat, toen haar zoon zich minder goed voelde in een huurappartement na de verkoop van hun woning, de werfleider ervoor zorgde dat de aannemer een tandje bijstak.” De werken verliepen vlot en de zoon van Patricia voelde zich snel beter. En ze sluit af “ik ben erg tevreden over onze samenwerking en het vlotte verloop van de werken.”

28/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Batibouw 2013: isolatie heeft wind in de zeilen
Volgende artikel
Huis van Kim Kardashian verkocht voor 5 miljoen dollar