Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Een bouwgrond kopen? Niet zonder je eerst uitgebreid te laten informeren!

Wie op zoek is naar een bouwgrond gaat daarbij best niet over één nacht ijs. Je laat je best vooraf grondig informeren zodat je later, wanneer je je droomwoning stilaan vorm begint te krijgen, niet voor verrassingen komt te staan. Jammer genoeg slaan vele mensen deze essentiële stap over. Laat je daarom bijstaan door Woningen Blavier als je een bouwgrond wilt kopen. Zij weten waarop je moet letten en stellen hun jarenlange expertise graag ten dienste.

Blavier beschikt over heel wat bouwgronden

 

Woningen Blavier bouwt sleutel op de deur woningen, en dat hoofdzakelijk op bouwgronden die al in het bezit zijn van klanten. Heb je nog geen bouwgrond? Dan kan de adviseur van Woningen Blavier uit jouw regio je waarschijnlijk wel goede raad geven. Want hoewel de firma zelf over slechts enkele gronden beschikt in Vlaanderen, kent jouw adviseur, met zijn ervaring, natuurlijk heel goed het lokale aanbod aan gronden. Bovendien kent hij de lokale wetgeving als geen ander en kan hij je dus uitleggen wat wél en niet kan op een bepaalde grond. Want vergis je niet: als je een nieuwbouw wil realiseren, moet je vaak rekening houden met heel wat regels en voorschriften. Door je te laten begeleiden door een professionele bouwfirma kun je verrassingen en teleurstellingen echter vermijden.

Twijfel dus niet en contacteer Woningen Blavier alvorens een bouwgrond te kopen.

Een bouwgrond kopen: 5 tips

Tot slot geven we je al 5 tips mee voor wie op het punt staat een bouwgrond te kopen.

  • Neem je tijd alvorens te kopen, zodat je zeker weet dat het terrein geschikt is voor jouw droomhuis.
  • Contacteer je bouwheer of projectontwikkelaar eerst. Hij of zij kan je perfect uitleggen wat wél en niet kan op jouw bouwgrond.
  • Lees vooraf grondig de gewest- en gemeentevoorschriften in verband met de bouw. Vaak zijn zaken als woningtype en -stijl gebonden aan beperkingen.
  • Hou rekening met extra kosten als je een bouwgrond koopt: 10 % registratiekosten, notariskosten, eventuele kosten voor de landmeter, …
  • Bepaalde fundamentele eigenschappen van je bouwgrond kunnen gevolgen hebben voor de realisatie van je woning. Is de bouwgrond hellend of vlak, hoe is de bouwgrond geöriënteerd ten opzichte van de zon, … Het lijken misschien onbenulligheden, maar ze kunnen je zuur opbreken als je er niet op tijd aandacht aan schenkt.

Follow Inspirerend Wonen’s board Jouw droomhuis on Pinterest.

02/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vijf inspirerende woonkamer trends voor 2014!
Volgende artikel
Maak van opruimen een spel met het PinPres opbergsysteem