Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Duurzaam bouwen onder de loep genomen

Woningen Blavier wil betaalbare energie-efficiëntie centraal zetten in haar aanbod sleutel-op-de-deur woningen. Door een optimale combinatie van de juiste en energiebesparende isolatie, technieken en oriëntatie bouwt het bedrijf een uitstekende energieprestatie, tegen betaalbare prijzen. Wat is het geheim van duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen als filosofie

Duurzaam bouwen is in Vlaanderen een credo geworden waaraan bedrijven uit de bouwsector, architecten en organisaties steeds meer aandacht besteden. Ook de particuliere bouwer toont een groeiende belangstelling voor deze manier van bouwen. Wonen in een bio-ecologische woning betekent niet enkel duurzaam omspringen met ruimte, energie, materialen en water. Duurzaam bouwen is meer dan dat: het is een filosofie, een toekomstgerichte levenswijze, waarbij hernieuwbare, mens- en milieuvriendelijke materialen centraal staan.

De eco+ woning en de lage energiewoning

Kies je voor een woning uit het Eco+ gamma  van Woningen Blavier, dan kies je voor een energiezuinige woning of een lage energiewoning. Wat zijn de kenmerken van deze woningen?

  • Een lage energiewoning is zo energiezuinig mogelijk georiënteerd. Ideaal is een noord-zuidoriëntatie. Zo bespaar je snel 10 tot 30% op verwarmingskosten, zonder enige investering en zonder een grotere bouwkost.
  • Een lage energiewoning heeft ook een compact bouwontwerp.
  • Verder is er een doorgedreven isolatie en is de woning zo luchtdicht mogelijk. De woningen zijn uitgerust met een isolatielaag van tot 14 cm polyurethaan in de vloer, tot 10 cm polyurethaan in de muren en tot 22 cm mineraalwol in het dak.
  • Voor de aanvoer van verse lucht is een ventilatiesysteem voorzien. Het gaat om een ventilatie type C + EVO, of eventueel een ventilatie type D met warmterecuperatie.
  • Ook de verwarming is energiezuinig, eventueel met warmtepomp.
  • Het elektriciteits- en waterverbruik worden zo laag mogelijk gehouden door het gebruik van energiezuinige apparaten en energiezuinige verlichting.
  • Zonne-energie kan gebruikt worden voor elektriciteit of warm water.

Vanaf 135.000 euro inclusief BTW heb je al een Eco+ woning.

30/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Rietveld en Bouroullec in Vitra Design Museum
Volgende artikel
Interview: oude landkaarten in het interieur