Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Duurzaam bouwen doe je met een energiebewuste aannemer

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de meeste bouwheren, en terecht! Vandaag beschikt een performante aannemer of bijdetijds bouwbedrijf over de bouwtechnieken én de kennis om de impact op het milieu beperkt te houden. En ook de strengere eisen wat betreft energie- en watervoorzieningen drukken een stempel op het nieuwbouwproject. Ontdek hier de impact.

Investeren in duurzaamheid loont

Energie en milieu zijn termen die centraal horen te staan tijdens elke bouwfase. Helaas is nog niet elke aannemer daarvan overtuigd. Heel wat bouwfirma’s beperken zich tot wat wettelijk voorgeschreven is (bijvoorbeeld het e-peil 60), zonder hun bouwheren te informeren dat een bijkomende investeringen op termijn veel geld kan uitsparen.

Duurzaam bouwen met Blavier: het standaardpakket

Woningen Blavier heeft dat begrepen. Daarom beschikken hun standaardwoningen al over een performant basis isolatie- en energiepakket dat verder gaat dan de huidige norm. Wie met de sleutel-op-de-deurfirma in zee gaat, krijgt standaard onder andere:

  •  7 cm polyurethaan (PUR) isolatie in de vloer
  • 9 cm polyurethaan (PUR) isolatie in de muren
  • 20 cm minerale wol in het dak
  • een ventilatiesysteem van het type C+ Evo
  • een hoogwaardige luchtdichtheid + blowerdoortest

Wie meer wil …

Elke woning wordt op maat gebouwd, ook als het gaat om energieprestatie. Heb je specifieke wensen voor jouw woning? Dan bekijkt de bouwadviseur samen met jou de mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een zogenaamde energie ++ -woning dan krijg je 10 cm PUR in de vloer, 9 in de muren en 20 cm minerale wol in het dak.

Ook op het vlak van energiezuinige verwarming en sanitair water speelt Blavier een voortrekkersrol. Ga voor duurzame energie en laat een warmtepomp, een thermisch zonnesysteem of zonnepanelen installeren. Je voorziet dan volledig of deels in de opwekking van je eigen warmte. Een aanrader in combinatie met vloerverwarming!

Ontdek alles over de energiebewuste oplossingen van Woningen Blavier of vraag de energiegids aan!

27/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurideeën voor de herfst: laat je inspireren door deze trends
Volgende artikel
Wat is de kostprijs van ruwbouw ten opzichte van de afwerking?