Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Het digitale sleutel op de deur huis en de troeven van domotica

Na vele jaren begint domotica een steeds belangrijkere rol te spelen in onze huizen. De technologische vooruitgang zorgde voor een enorme toename aan mogelijkheden en de sterke groei aan aanbieders zorgde dan weer voor interessantere prijzen. Huisautomatisering verhoogt het wooncomfort in onze woningen en verlaagt in één klap uw energieverbruik. Het wordt vaak nog op de lange baan geschoven, maar wie gaat bouwen, doet er toch goed aan om ook aan domotica te denken.

Technologische troeven voor iedereen

Domotica is veel meer dan een technologisch snufje dat je enkel in hypermoderne woningen terugvindt. Waar het vroeger inderdaad meer draaide om luxe en status, ligt de focus van domotica nu op het wooncomfort en het voortdurend verlagen van ons energieverbruik.

Tegenwoordig kan iedereen dus genieten van de voordelen van domotica, ongeacht de samenstelling van je gezin of het type woning dat je gaat bouwen. De basismogelijkheden van huisautomatisering zijn:

  • Het bedienen van toestellen via je mobiele toestellen (zowel thuis als op afstand)
  • Het programmeren van toestellen
  • Het monitoren van je energieverbruik
energieverbruik meten via je smartphone – ONE Smart Control

Sommige domoticasystemen hebben bovendien als voordeel dat je ze geleidelijk aan kan uitbreiden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij de bouw van je woning al de nodige leidingen of aansluitingen te voorzien. In een later stadium kan je dan het systeem uitbreiden naar de verschillende kamers van je huis. Zo kan je de kosten spreiden en verhoog je stelselmatig het wooncomfort in je hele woning. Het energiebesparende karakter zorgt er trouwens voor dat automatisering een investering is die je op enkele jaren kan terugverdienen.

À la carte bouwen met oog voor technologie

Bouwondernemingen moeten mee evolueren met de hedendaagse technologie. Wie vandaag een woning wilt bouwen, zit dan ook goed bij een sleutel op de deur bouwonderneming. Zij bieden je niet alleen de mogelijkheid om je woning volledig naar wens te bouwen – hetzij op basis van hun modelwoningen, hetzij op basis van je eigen bouwplannen – maar denken ook mee aan toekomstgerichte investeringen zoals hernieuwbare energie en domotica.

Op basis van jouw budget en wensen kunnen ze alle mogelijkheden voor je schetsen. Dit zorgt ervoor dat jij als kandidaat-bouwer steeds de beste keuzes kan maken voor jouw slimme woning en jouw toekomst.

Batibouw is dan ook het perfecte moment om je licht op te steken over de mogelijkheden van domotica én om meteen een gesprek te hebben met een bouwadviseur. De adviseurs van Woningen Blavier staan je graag te woord in Paleis 8, stand 310. Je kan ook steeds een privéafspraak maken om jouw bouwplannen in alle rust te bespreken Meer info vind je op de site van bouwonderneming Woningen Blavier.

25/02/2015

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Binnengluren in de luxevilla van actrice Reese Witherspoon
Volgende artikel
Het schuifslotje: van een houten tramdeur tot aan je meubilair