Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De ultieme mancave inrichten? Laat je inspireren!

Geef toe: welke man droomt er niet van zijn eigen ruimte om te gamen, tv te kijken of met kameraden een pintje te drinken … zonder gestoord te worden? De zogenaamde mancave wint aan populariteit en dat hoeft niet te verbazen. Vaak wordt de kelder- of zolderruimte gekozen. Wie bouwplannen heeft en zo’n mancave wel ziet zitten, houdt daar dus het best van bij de aanvang van het bouwproject rekening mee.

Je eigen ruimte om te doen wat je wilt

Heb jij als man nood aan je eigen ruimte? Heb je graag een kamer waar je ongestoord met je vrienden kunt doorbrengen. Of na het werk jezelf uren verliezen in een game of spannende film? Dan is een mancave absoluut iets voor jou.

Het bouwproces: kelder of zolder?

Wie bouwplannen heeft, denkt dan ook het best nu al na over hoe de ruimte er moet uitzien. Praat er dus zeker over met je architect of bouwbedrijf. In de meeste gevallen wordt de kelder of zolderruimte voorbehouden voor de mancave, maar je kunt uiteraard ook een aparte kamer voorzien. Zorg er dan wel voor dat die voldoende geïsoleerd is – het liefst ook niet te veel ramen – , zodat je je huisgenoten niet te veel stoort als je vrienden over de vloer komen of wanneer je een film kijkt met de volumeknop van je home cinema opengedraaid. Uiteraard moet de kelder ook volledig waterdicht zijn om hem bewoonbaar te maken en om je elektronische apparatuur droog te houden. Dit vereist wel een extra investering maar zorgt er meteen voor dat jij de hele kelder kan inpalmen!

Richt je mancave ‘mannelijk’ in

‘Decoratie’ en ‘inrichting’ zijn woorden die mannen zelden in de mond nemen. Toch doe je er goed aan om je persoonlijke ruimte met zorg aan te kleden. Alles hoeft niet splinternieuw te zijn, integendeel. Tweedehandsspulletjes geven je ruimte wellicht meer uitstraling en een minder ‘afgeborstelde’ look. Tijd dus om de hort op te gaan en de plaatselijke rommelmarktjes af te schuimen.

Veel succes!

12/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Eigen woning financieel moeilijk haalbaar voor jonge generatie
Volgende artikel
Zelf kussens maken voor je tuinstoelen in 3 stappen