Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De seniorenwoning: genieten van je oude dag in een huis op maat

Met het ouder worden veranderen onze behoeften. Ook wat betreft wonen. Vroeger stond je er wellicht niet bij stil hoeveel treden je trap telde. Maar nu je het traplopen in je knieën begint te voelen, wordt het misschien tijd voor een aangepaste woning. Een seniorenwoning laten bouwen die precies is afgestemd op jouw behoeften? Daarvoor heb je een specialist nodig!

Speciale behoeften vereisen een speciale woning

Ouder worden is fantastisch: de kinderen de deur uit, de hypotheek van de baan en eindelijk de tijd voor je hobby’s. Bovendien heb je tonnen levenservaring – tel er je grijze haren maar op na! Maar ouder worden is ook afrekenen met allerhande ouderdomskwaaltjes: je benen weigeren de trap op te lopen zoals vroeger, je bent vlugger moe en je kunt wel wat hulp gebruiken in het huishouden. Kortom: je noden en prioriteiten veranderen.

Een doorsneewoning voldoet niet altijd aan die speciale behoeften van oudere mensen. Probeer maar eens met een rolstoel of rollator een trapje op te gaan. Voor hen bouwt Woningen Blavier graag een woning op maat: de seniorenwoning.

Vind je tweede adem in je seniorenwoning

Hellende vlakken in de plaats van treden, een schakelaar bij het bed waarmee je alle lichten en apparaten in een handomdraai uitschakelt, keukenkasten op aangepaste hoogte, extra brede deuropeningen, goede verlichting, leuningen aan de trap, handgrepen aan het bad, douche en toilet, antislipmatjes, … Al deze snufjes gaan je kwaaltjes niet wegnemen, maar ze maken het leven wel een stuk aangenamer.

Woningen Blavier zorgt ervoor dat jouw woning instapklaar is zonder ellenlange telefoongesprekken of eindeloze gesprekken met aannemers en onderaannemers. Bij Blavier krijg je één contactpersoon die alles regelt. Zo kun jij je bezighouden met de echt belangrijke zaken, zoals het uitkiezen van je nieuwe keuken, en dergelijke.

Blavier bundelt ervaring aan flexibiliteit

Blavier heeft genoeg knowhow in huis om je woning perfect te laten aansluiten bij jouw behoeften. Heb je nood aan een video-intercomsysteem waarmee je op een scherm kunt zien wie er buiten voor de deur staat? Of moeten de lichten in de traphal automatisch aanschieten zodat je veilig naar boven kunt ’s avonds? Blavier installeert op jouw eenvoudig verzoek een domoticasysteem waardoor jouw leven binnen de kortste keren weer in zijn plooi valt!

Met zo’n droomhuis wordt het pas écht genieten van je oude dag!

14/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 apps die je huishouden organiseren
Volgende artikel
Hack je bureau! 7 DIY hacks voor het kantoorleven