Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De rol van de werfleider – Interview met Benoît, werfleider bij Blavier

Om uw huis te bouwen gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Professionele en bekwame vaklui zijn de essentiële schakel om uw droomwoning te verwezenlijken. Wie kiest om sleutel op de deur te bouwen, doet een beroep op een team van experts met een jarenlange ervaring. Uw werfleider vormt daarbij het centrale aanspreekpunt voor uw bouwproject.

We wilden wel eens weten wat nu juist de rol van een werfleider is. Benoït, één van de werfleiders bij Woningen Blavier, vertelt er ons alles over.

Uw werfleider, het centrale aanspreekpunt voor uw bouwproject

Als werfleider vorm ik het centrale aanspreekpunt voor zowel de klanten als voor de aannemers en vaklui. Ik leid het hele project in goede banen en communiceer daarbij op regelmatige basis naar alle betrokken partijen. Ik sta ook altijd paraat om mogelijke vragen of bekommernissen van de klant gepast te beantwoorden.

De juiste vaklui voor uw woning

Natuurlijk is mijn grootste bekommernis een woning te bouwen die perfect in orde is en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het eerste wat ik dan ook doe als ik een nieuwe klant toegewezen krijg, is de plannen in detail bestuderen. Op die manier zie ik welke aannemers technisch het meest in aanmerking komen om de realisatie uit te voeren.

Transparante communicatie met alle betrokken partijen

Maar nadat ik de plannen grondig bestudeerd heb, maak ik kennis met de klant zelf. Ik probeer het contact met die klant altijd zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. We moeten tenslotte zowat een jaar nauw samenwerken. Voor mij is het dan ook belangrijk om in te schatten wat de klant belangrijk vindt en wat zijn verwachtingen zijn van de samenwerking. Op die manier kan ik beter aan zijn verwachtingen voldoen.

Ik vind een goede begeleiding van de klant heel belangrijk. Dat betekent in de eerste plaats dat hij op de hoogte gehouden wordt van de planning van de werken. Maar dat betekent ook dat ik contact opneem met de klant indien er eens iets misloopt. Als je een sleutel op de deur woning bouwt, heb je als klant hier geen enkele verantwoordelijkheid in, en moet je bouwfirma er in principe maar voor zorgen dat problemen opgelost geraken. Ik merk echter dat zowat al onze klanten zich betrokken voelen bij hun bouwproject en het appreciëren dat ze op de hoogte gehouden worden over het wel en wee van hun woning.

En uiteraard is er, naast het contact met de bouwheer, ook het contact met de verschillende aannemers die de woning realiseren. En hier geldt ook weer hetzelfde: zo duidelijk mogelijk zijn naar hen toe, maar ook duidelijkheid van hun kant eisen als er eens iets misloopt. Anders loopt een planning al snel in het honderd.

Uw sleutel op de deur werfleider

De werfleider is dus de persoon die uw bouwproject van a tot z volgt. Hij is het eerste en laatste aanspreekpunt en houdt u steeds op de hoogte van de vorderingen. Ook bij mogelijke problemen tijdens het bouwen of bij vragen van uw kant, zorgt hij steeds voor een gepaste oplossing of een correct antwoord.

Meer weten over de rol van de werfleider? Maak dan kennis met Woningen Blavier en de sleutel op de deur werkwijze.

26/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Waarom goede ventilatie ook in herfst en winter belangrijk is
Volgende artikel
Met deze Indian Summer interieurtips hou je de zomer in leven!