Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De perfecte zetel kiezen? Ontdek welk type écht bij je past!

zetel kiezen soorten modern

Je interieur weerspiegelt je persoonlijkheid – of zou dat toch moeten doen. De ideale zetel kiezen  doen de meeste mensen dan ook niet in een-twee-drie. Het bankstel moet, uiteraard, comfortabel zijn, maar daarnaast ook karakter uitstralen. En net zoals bij stoelen het geval is, zijn er heel wat verschillende soorten zetels – elk met hun eigen persoonlijkheid – om uit te kiezen.

Heerlijk filosoferen in een chaise longuezetel kiezen soorten chaise longue

Is “eerst denken, dan doen” jouw motto? Dan mag een chaise longue niet ontbreken in je woonst. Deze klassieker nodigt uit tot filosoferen over de dingen des levens, maar is tevens het ideale plekje om je verstand even op nul te zetten en te genieten van een goeie film met een kussen en een dekentje erbij. Hét meubelstuk bij uitstek voor de niet-zo-impulsieve levensgenieters onder ons …

zetel kiezen soorten chaise longue

Romantische novelles verslinden in een Chesterfield

chesterfield zetel kiezen soortenIntellectuelen met gevoel voor romantiek kunnen onmogelijk weerstaan aan een gouwe ouwe Chesterfield. Deze klassieker der sofaklassiekers is een veelgemaakte keuze in statige herenhuizen, kastelen, verfijnde boetiekhotels en de Engelse bibliotheken van weleer.

Chillaxen als Don Draper met een mid-century sofa

zetel kiezen soorten modern

Ga je altijd vol zelfvertrouwen op je doelen af en ben je niet op je mondje gevallen, net zoals Don Draper uit Mad Men? Dan kies je voor een strakke mid-century sofa zonder zijleuningen. De houten pootjes mogen dan weer zeker niét onbreken.

Wist je dat er zelfs een sofa naar de heer Draper is genoemd? Sixties design ten top!

Een zetel kiezen voor het hele gezin

zetel kiezen soorten tips

Als je familie vóór alles gaat en je ’s avonds graag zoveel mogelijk tijd doorbrengt met je gezin, is een Engelse fauteuil precies de zetel die je nodig hebt. Toegegeven, dit witte exemplaar is niet meteen een ideale keuze voor gezinnen met jonge kindjes. Maar ruim en comfortabel is deze fauteuil met afgeronde zijleuningen alvast wel. Mooi meegenomen: omdat er veel vraag is naar Engelse fauteuils, zijn er ook heel wat uitvoeringen in onderhoudsvrije stoffen beschikbaar.

30/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hip in New York en Londen: een tuinhuis als kantoor – en andere trends
Volgende artikel
Kunstgras op je balkon