Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De lage energiewoning: duurzaam bouwen ten top!

Met de stijgende prijzen op de energiemarkt en de toenemende milieuverontreiniging neemt de druk om duurzaam te bouwen toe. De overheid houdt dan ook tal van steunende maatregelen achter de hand voor al wie inspanningen doet om zijn of haar woning zo energie-efficiënt mogelijk te maken. We zetten enkele moderne en innovatieve technieken van de lage energiewoning op een rijtje.

Duurzaam bouwen: hoe doe je dat?

Een lage energiewoning is een huis dat gebouwd is met het oog op ecologie. Het energieverbruik zo laag mogelijk houden: dat is waar het om draait! Waar het passiefhuis helemaal géén energie meer verbruikt, heeft de lage energiewoning wél nog externe (duurzame) brandstof van doen. Een lage energiewoning springt heel efficiënt om met warmte én houdt die warmte ook héél goed binnen in huis. Daarenboven kan een lage energiewoning ook zelf energie produceren.

Hoe het dat klaarspeelt? Door alle muren, vloeren en plafonds een dik en nauw aansluitend isolatiejasje aan te meten, bijvoorbeeld. Maar ook door te letten op de inplanting van de woning in de bouwgrond, door economische en ecologische oplossingen te bieden voor verwarming en sanitair én door tal van kleinere maatregelen die er alle op gericht zijn de woning zo energie-efficiënt mogelijk te krijgen.

Een energiezuinige sleutel-op-de-deurwoning

Een energiezuinige sleutel-op-de-deurwoning bouwen is voordelig voor je portemonnee én voor het milieu. Door de juiste technieken toe te passen en enkel de beste materialen te selecteren kun je je ecologische voetafdruk – en dus ook je energieverbruik – stevig de kop indrukken. Je verbruikt een pak minder, hebt dus ook minder brandstof nodig én dat zie je meteen aan je energiefactuur. De investering die je doet om je sleutel-op-de-deurwoning energiezuinig te maken haal je er dus zeker uit!

Wil jij een energiezuinige sleutel-op-de-deurwoning? Kijk dan zeker eens bij Woningen Blavier! Deze expert op het gebied van sleutel-op-de-deurbouw biedt steeds kwaliteit aan de scherpste prijzen!

08/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Winterse interieurtrends voor 2014!
Volgende artikel
Tot €65/maand energie besparen? Freya Van Den Bossche toont u hoe!