Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

De kracht van kubisme in moderne woningen

Eenvoud siert. Dat geldt ook in de woningbouw. Misschien zijn moderne woningen net daarom zo populair bij ons. Toch zijn er nog tal van andere voordelen verbonden aan zo’n moderne ‘blokkendoos.’

Klassieke vs moderne woningen

Als je sleutel-op-de-deur wil bouwen heb je op het vlak van stijl keuze te over vandaag de dag. Je kunt gaan voor klassiek, met een woning in fermette-, pastorie- of hoevestijl, of je kunt ‘modern’ bouwen. In Vlaanderen is die tweede keuze het populairst. Een kubistische woning biedt dan ook heel wat voordelen.

Strakke en efficiënte kubuswoning

Langs de buitenzijde is het vooral het strakke ontwerp dat in het oog springt bij moderne woningen. Op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan wat blokken die op elkaar gestapeld zijn. Toch is zo’n ‘kubuswoning’ veel vernieuwender dan je misschien zou verwachten. De eenvoudige vlakken stralen dynamiek uit door variatie in diepte, grootte en materiaalkeuze. Zo is het in moderne woningen niet ongewoon om een stenen voorgevel af te wisselen met delen in hout, kunststof of aluminium. Een goede architect kan je bijstaan in al je keuzes!

Veel licht en ruimte in moderne woningen

Vaak wordt er gekozen voor grote ramen (aan de achterzijde) waardoor een moderne woning vanbinnen bijzonder licht oogt. Overdag heb je dan ook nauwelijks kunstlicht nodig. Mooi meegenomen is dat je door de grote raampartijen bijna vanuit elke kamer op je tuin uitkijkt.

Efficiëntie staat centraal in een moderne woning. Waar men vroeger een aparte keuken, woonkamer en salon creëerde, geeft men nu vaak de voorkeur aan één grote oppervlakte zonder deuren. Die open ruimte geeft de bewoners letterlijk en figuurlijk ademruimte. Efficiënt is ook het vaak platte dak, waardoor het plaatsverlies beperkt blijft.

En wie denkt dat een moderne woning niet gezellig kan zijn, kunnen we geruststellen. Een moderne woning is vanbinnen vaak gezelliger dan een traditionele woning. En je hebt er nog meer ruimte in ook!

29/10/2013

Vragen en opmerkingen

B
Baelen

Beste,
Wij willen een nieuwbouwwoning oprichten te Galmaarden, volgens concept sleutel op de deur. Kan u ons informeren aub?

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 vragen aan groot licht Bjorn Andersson
Volgende artikel
Goedkoop griezelen voor Halloween