Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Bouwen om te verhuren: investeren in vastgoed

Als je een pand koopt of bouwt voor verhuur, kan je jouw vermogen uitbreiden. Eenmaal jouw lening is afbetaald, geniet je ook van een bijkomend maandelijks inkomen. We gaan dieper in op een huurinvestering…

Huurinvesteringen, wat is het?

Een investering voor verhuur betekent dat je een pand laat bouwen of koopt (oud of nieuw) om vervolgens te verhuren. Zo bouw je aan je vermogen en zal je over een bijkomend inkomen beschikken. In de meeste gevallen koop je het pand met een hypothecaire lening. De huurgelden die je ontvangt gebruik je om een deel of de volledige maandelijkse afbetalingen af te lossen.

Kopen om te verhuren: een goede zaak

Vastgoed blijft een veilige belegging en een verstandige keuze om je op lange termijn te verrijken. Waarom zou je de stap niet zetten en eigenaar worden om te verhuren? Vastgoed biedt het grote voordeel dat het met een lening gefinancierd kan worden. Dankzij de huurgelden die je ontvangt voor deze huurinvestering, kan je een deel of de totaliteit van jouw krediet terugbetalen. Bovendien word je eigenaar van een vermogen eens de lening is afbetaald en zal je meer bijkomende inkomsten ontvangen.

Investeren in vastgoed voor verhuur, enkele tips

De risico’s van huurinvesteringen moet je goed in overweging nemen. De investeerder moet natuurlijk zijn pand verhuren, anders zal de belegging niet opbrengen. Voor sommige panden is het echter niet gemakkelijk om een huurder te vinden. Een groter risico is dat de huurgelden niet volstaan om de investering rendabel te maken voor de investeerder. Of er zijn onderhoudswerken vereist die te duur zijn.

  • Voor je gaat bouwen of vastgoed koopt voor verhuur, moet je de markt grondig bestuderen en de juiste vragen stellen, zodat je goede en verstandige investeringen doet!
  • Het eerste wat je moet doen is de huuropbrengsten berekenen en kijken of het pand dat je wil kopen of bouwen rendabel is. Zo kan je bestuderen of je voor een interessante oplossing kiest en deze vergelijken met andere beleggingen.
  • Een belegging in onroerend goed mag je niet licht opnemen! Informeer over de zone waar je iets wil kopen of bouwen. Ga na of de prijzen nog niet te hoog zijn en of verwacht wordt dat ze nog zullen stijgen. Kijk ook na hoe groot de vraag naar huurwoningen is in deze buurt.
  • Kijk ook naar de nabijheid van wegen, diensten, winkels en openbaar vervoer. Dit zijn beslissende factoren voor huurders.
  • Om een pand te verhuren, moet je zorgen dat het in orde is. Als je een woning laat bouwen, heb je het voordeel dat je de beste materialen kan kiezen en afwerkingen die in de smaak vallen bij huurders.

Als je beslist om te bouwen voor verhuur, laat je dan bijstaan door een bouwbedrijf. Zij geven jou de beste tips en begeleiden jou in je bouwproject voor verhuur.

 

10/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 vragen aan Deca Architecture…
Volgende artikel
DIY – Nieuw raambeslag bevestigen