Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Bouwen met sleutel-op-de-deur: ervaringen van fam. Wuyts

Gert Wuyts en Sophie Havermans staan samen met hun twee kinderen van 9 en 10 jaar oud te verhuizen naar hun nieuwe sleutel-op-de-deur woning in Beerse, in de Antwerpse Kempen. Maar eerst kan je tijdens de opendeurdagen nog een kijkje gaan nemen in hun spiksplinternieuwe huist!

Het prille begin: de ontwerpfase

Aanvankelijk was het koppel niet gewonnen voor bouwen met sleutel-op-de-deur. “We dachten dat sleutel-op-de-deur enkel voor luxevilla’s was. We waren al bij andere sleutel-op-de-deur firma’s gaan informeren, maar de woningen lagen steeds boven ons budget. Ook houtskeletbouw was voor ons te duur.” Tot het koppel in contact kwam met Woningen Blavier op een beurs in Hasselt. “Woningen Blavier heeft niet enkel dure, maar ook goedkopere woningen. Bovendien hangen op de beurs foto’s van huizen met de prijzen erbij. We kregen het gevoel dat er voor ons ook wel een nieuwbouw inzat!”

“Vervolgens hebben we met onze bouwadviseur van Woningen Blavier afgesproken in een kijkwoning in Wommelgem. Hij gaf veel goede ideeën en professioneel advies, zodat wij de knopen konden doorhakken en de juiste keuzes maken. In functie van ons budget hebben we alles van naaldje tot draadje besproken, de keuzes en de offertes. Wat we hierbij bijzonder op prijs stelden? De eerlijkheid van onze bouwadviseur.”

Bouwen met sleutel-op-de-deur: de werken

“De werken werden goed opgevolgd en alles werd grondig besproken. Ik kwam vaak zelf op de werf, ik heb wel eens fouten opgemerkt, maar die werden meteen opgelost.”

“Op 9 oktober zijn de werken begonnen en op 24 juni gaan we verhuizen. De werken zijn dus vlot verlopen. Maar waar we het meest tevreden over zijn is de manier waarop Woningen Blavier ons budget gerespecteerd heeft. Zij zorgden bijvoorbeeld voor goedkopere schilderdeuren in plaats van volle deuren. Daardoor kunnen wij ons nu een ‘compleet’ huis veroorloven. Ik had geen zin om in een ‘half’ huis zonder deuren te wonen, en er op lange termijn deuren in te plaatsen.”

We blikken dus tevreden terug op een vlotte samenwerking. Ik leg zelf vloerisolatie voor andere bouwfirma’s en kan dus perfect vergelijken. Soms hoor ik verschrikkelijke verhalen van klanten. Wij hadden een paar probleempjes, die direct van de baan waren. Als onze kinderen ooit gaan bouwen, zal ik hen zeker aanraden om voor Blavier te kiezen (lacht)!”

Praktische info

  • Data: 15 & 16 juni, 22 & 23 juni
  • Openingsuren: van 14 tot 18 uur
  • Adres: Korte Kwikstraat 21, 2340 Beerse
  • Inkom: gratis

 

11/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bomen snoeien: stappenplan
Volgende artikel
Renoveren of nieuwbouw?