Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Bouwen in 2015, verstandig of niet?

Wordt 2015 een jaar om snel te vergeten voor de bouwsector? Confederatie Bouw ziet de toekomst alvast somber tegemoet. Terwijl de bouwactiviteit in 2014 nog groeide wordt er voor dit jaar uitgegaan van een stagnatie – de meest pessimistische voorspellingen spreken zelfs van een lichte daling. Maar wat betekent dat voor jou, de kandidaat-bouwer?

6.000 jobs in de bouwsector bedreigd

Dit jaar verdwijnen er maar liefst 6.000 jobs. En het wordt nóg slechter, waarschuwt de bouwconfederatie. Tussen 2011 en 2019 dreigt het verlies van 40.000 banen. De redenen zijn niet ver te zoeken. Bouwen (of verbouwen) mist aantrekkingskracht. De hervorming van de woonbonus, de verstrenging van de toepassing van verlaagde btw bij renovatie en de hervorming van allerlei premies zet kandidaat-bouwers aan het denken. Bovendien groeit de actieve beroepsbevolking minder sterk dan de voorbije jaren.

Voor de nieuwbouwsector wordt in 2015 nog een groei van 3,5 procent verwacht omdat bouwers anticiperen op strengere energienormen. Maar vanaf volgend jaar zouden de bouwactiviteiten stelselmatig afnemen. Bouwen wordt té duur.

En toch is betaalbaar bouwen in 2015 mogelijk

Nochtans is betaalbaar bouwen nog steeds mogelijk. Alleen moet je verstandige keuzes maken. Bouw om te beginnen niet te groot, maar ga voor een compacte constructie op een beperkte oppervlakte. Vraag je architect om geen garage in de plannen op te nemen, maar ga voor een carport of parkeer je wagen op straat indien mogelijk.

Wil je écht voordelig bouwen? Dan overweeg je het best een sleutel-op-de-deur bouwonderneming. Zij kennen de bouwsector beter dan jij en kunnen voordelige prijzen bedingen bij hun vaste leveranciers en onderaannemers. Bovendien bespaar je jezelf een heleboel kopzorgen.

Nog enkele voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen op een rij:

  • Je bouwt met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding (sterke prijs, goed doordacht lastenboek en energiezuinig).
  • Je krijgt professionele dienstverlening op alle vlakken en hebt contact met een vaste contactpersoon.
  • Je hebt de wet-Breyne aan je zijde dus je hebt alle zekerheid op een mooi eindresultaat.
19/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 keer inspiratie voor je landelijke slaapkamer
Volgende artikel
Vul de Blavier-enquête in en win een Batibouw-duoticket!