Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Bouw een Groot Huis met sleutel-op-de-deur !

Sleutel-op-de-deur woningen hebben de reputatie klein te zijn zonder al te veel ruimte. Dat het ook anders kan, bewees Ennio Mariani zo’n drie jaar geleden, toen hij besloot een groot huis te bouwen op zijn bouwgrond in Chastres. Hiervoor schakelde hij bouwfirma Woningen Blavier in.

Sleutel-op-de-deur, keuze te over!

Het grootste voordeel van de sleutel-op-de-deur bouwformule is dat de bouwfirma jou van A tot Z bijstaat om je woning te ontwerpen en realiseren. Je kan vertrekken van een modelwoning, maar je kan ook een woning op maat laten tekenen, in functie van jouw wensen. Sleutel-op-de-deur bouwbedrijven bieden je alle nodige documenten aan, zodat je alles weet over hun mogelijkheden en methodes.

Toen we Ennio Mariani vroegen waarom hij ervoor gekozen heeft om een grote sleutel-op-de-deur woning te bouwen voor zijn familie, antwoordde hij zeker van zijn stuk: « Zelfs als sleutel-op-de-deur firma’s gewoon zijn om kleinere woningen bouwen, is het geen enkel probleem om ook een grotere en ruimere woning te zetten. Wij zijn vertrokken van een modelwoning, die we volledig hebben aangepast. Zo bereik je het gewenste resultaat zonder een hele resem onderaannemers te moeten coördineren. Ik heb verschillende modelwoningen met elkaar gecombineerd. Samen met Woningen Blavier hebben we zo een woning samengesteld. Een ruime en heel persoonlijke keuze!”

Sleutel-op-de-deur, oplevering op tijd

Een bijkomend voordeel van een sleutel-op-de-deur project is dat je zekerheid hebt over de uitvoeringstermijn en het bouwbudget. Toen we bij Ennio Mariani polsten of er meteen sprake was van een vertrouwensband tussen hem en de bouwfirma, was zijn antwoord positief: “Ik ken het bedrijf al lang want ik heb 10 jaar geleden al eens een woning door Woningen Blavier laten bouwen. Toen is alles goed verlopen, en dat was nu niet anders. De uitvoeringstermijn was redelijk en het bouwproces heeft niet veel tijd in beslag genomen. Nadat dat de eerste plannen klaar waren, duurde het amper een maand voor ze ook definitief waren. De bouw zelf is ook snel en efficiënt verlopen. We hebben nog wel enkele elementen moeten aanpassen om een stedenbouwkundige vergunning te krijgen. Maar over het algemeen werden mijn verwachtingen ingelost. En gemeenten zijn nu eenmaal niet altijd gemakkelijk (lacht).”

De basisprijs werd gerespecteerd door de bouwfirma. Ik heb wel enkele supplementen betaald omdat ik voor duurdere tegels en een duurdere afwerking heb gekozen. Maar dat was een bewuste keuze, ik was helemaal bereid om meer te betalen voor dit resultaat.”

Sleutel-op-de-deur, de ruimte waar je van droomt

Klein of groot huis, met sleutel-op-de-deur kan je naar hartenlust spelen met volumes en oppervlaktes. Wil je een grote sleutel-op-de-deur woning bouwen, dan is dat zeker mogelijk.

Aan het einde van het interview, verklapte Ennio Mariani dat hij zijn woning net had verkocht. Deze verkoop had echter niets te maken met de bouwconstructie, integendeel, Mariani was heel tevreden van de gekozen bouwfirma. Hij legt uit: “toen de plannen klaar waren, wist ik eigenlijk niet hoeveel ruimte we nodig hadden. Blavier had ons verwittigd, maar we zagen de zaken wat te groots. Zo hadden we dus zonder het goed en wel te beseffen een woning van 550 vierkante meter gebouwd, en dat is eigenlijk te veel voor ons. Mijn opgroeiend zoontje speelt liever buiten dan binnen.” Maar voor een kroostrijk gezin is een grote sleutel-op-de-deur woning een optimale en betaalbare oplossing.

30/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een kraan vervangen
Volgende artikel
Interieurtip: een hoekzetel voor iedereen