Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Op bezoek in de sleutel-op-de-deurwoning van Rudy Lienard in Pont-à-Celles

Na wat zoekwerk op het internet kwam Rudy Lienard bij Woningen Blavier terecht. Om zich te informeren over sleutel-op-de-deur bouwen trok hij regelmatig naar het open huis in Tarcienne. De volgende stap was een ontmoeting met het personeel van Blavier. Na enkele gesprekken met hen was het hem volledig duidelijk hoe zijn ideale sleutel-op-de-deurwoning in Pont-à-Celles (in de provincie Henegouwen) er moest uitzien. Het bouwproces kon beginnen! Vandaag deelt hij zijn sleutel-op-de-deurervaring met ons.

Je droom sleutel-op-de-deurwoning kiezen

“Op weekdagen zit ik vaak in het buitenland”, gaat Rudy van start. “Ik heb dus veel moeten regelen via de telefoon en e-mail. Het werd een hele onderneming, maar ik heb het me nog geen seconde beklaagd. De mensen van Blavier hebben echt hun best gedaan om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

Voor Rudy was het een zware bevalling om zijn droomwoning te kiezen. “Maar ik wist van bij het begin dat ik voor de sleutel-op-de-deurformule zou gaan. Het geeft je gewoon zekerheid. En de mensen van Blavier regelen alles! Dat is écht een verademing. Zij zorgen ervoor dat alles op jouw maat, en volgens jouw persoonlijke smaak wordt gerealiseerd. En uiteraard netjes binnen het opgegeven budget!”

“Sleutel-op-de-deurwoning op mijn maat”

Rudy heeft nogal wat modelwoningen van Blavier bestudeerd alvorens zijn keuzes te maken. “Ik dacht in het begin dat ik mij aan de materialen en afmetingen zou moeten houden van de voorbeeldwoningen. Maar dat bleek niet het geval! Je bent helemaal vrij om je woning precies op jouw maat te laten bouwen. Zo heb ik zelf voor een mix van twee modelwoningen gekozen!”

De bouwgrond waar Rudy zijn droomwoning wilde neerpoten was beperkt in oppervlakte. “Het was duidelijk dat er beperkingen waren aan wat er mogelijk was”, bevestigt Rudy. “Daarom was het me ook al vlug duidelijk dat ik voor een woning op maat zou gaan. Ik heb mijn idee dan uit de doeken gedaan bij Blavier, zij hebben hun mening en visie uitgelegd en vervolgens heeft men mij een prijs voorgeschoteld. En daarmee was de zaak beklonken!”

“Een schitterende elektricien!”

“Ik had zelf geen architect in het achterhoofd toen ik mijn project ging voorstellen”, aldus Rudy. “Ik heb alles aan Blavier overgelaten. Mijn persoonlijk contactpersoon daar heeft alles geregeld. Ze hebben me heel erg goed geholpen! Alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Ok, met de tegelzetter verliep niet alles van een leien dakje, maar die problemen waren vlug van de baan. De elektricien was dan weer wél een-uit-duizend. Zo moest ik hem eens op een zaterdag opbellen omdat een van de elektrische kabels geknapt was. Wel, maandag stond hij daar al! Schitterend, toch?”

25/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Google laat binnenkijken in het huis van de toekomst
Volgende artikel
Bouwtrends 2014 : strengere EPB-eisen stimuleren efficiënter bouwen