Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Betaalbaar wonen in een sleutel-op-de-deurhuis

Betaalbaar wonen is niet vanzelfsprekend wanneer de huizenprijzen jaar na jaar blijven stijgen en de bouwgronden almaar schaarser worden. Toch is het ook mogelijk om met financieel beperkte middelen een mooie en kwalitatieve woning te bouwen. Een sleutel-op-de-deurhuis biedt je een hoge prijs-kwaliteit en dat terwijl de last en stress, in vergelijking met een traditioneel bouwproject, beperkt zijn.

Betaalbaar wonen: een uitdaging anno 2014

Betaalbaar wonen wordt steeds uitdagender. Betaalbaar bouwen is zo mogelijk nóg moeilijker geworden. Een vierkante meter bouwgrond kostte in 2013 in België gemiddeld 112,4 euro, het hoogste peil ooit. De gemiddelde verkoopprijs van een gewone woning bedroeg in diezelfde periode 195.458 euro. Een huis bouwen in België is dus een stevige investering.

De conceptwoningen van de sleutel-op-de-deurfirma

Hoe kun je dan toch de prijs enigszins drukken? Door in te boeren aan kwaliteit of bewoonbare oppervlakte? Nee, door te kiezen voor een slimme aanpak: sleutel-op-de-deur. Sleutel-op-de-deurfirma’s bouwen huizen op maat of vertrekkend vanuit een vooraf vastgelegd concept. Neem nu deze drie conceptwoningen van Woningen Blavier:

 

 

 

 

 

De klassieke halfopen woning links kost 139.472 euro. De moderne vrijstaande woning in het midden komt op 194.650 euro en voor de woning rechts betaal je 136.022 euro. Voor die prijs (exclusief btw) biedt Blavier je:

  • de woning met sleutel-op-de-deurafwerking
  • een uniek aanspreekpunt voor een professionele opvolging van je project.

Hoge prijs-kwaliteit en persoonlijke aanpak

Dat Blavier zo’n hoge prijs-kwaliteit kan aanbieden heeft te maken met de aard van de firma. De sleutel-op-de-deurfirma bouwt honderden woningen per jaar en doet daarbij steeds een beroep op dezelfde leveranciers. De materialen kunnen dus in bulk worden aangekocht en zijn dus merkbaar goedkoper dan bij een traditionele bouwfirma.

Bovendien wordt elk bouwproject op de voet gevolgd door een projectleider met veel ervaring. Hij is het aanspreekpunt voor de bouwheer en ziet erop toe dat het volledige bouwproces tot in de puntjes verzorgd is. Die persoonlijke aanpak mis je als je een beroep moet doen op verschillende aannemers.

Weet op voorhand wat je betaalt

Bij een sleutel-op-de-deurfirma als Blavier weet je ook op voorhand precies hoeveel je woning zal kosten, nog voor de eerste steen is gelegd. Je weet dus te allen tijde precies waar je aan toe bent. En uiteraard verloopt dat alles met respect voor je budget.

07/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Let there be light! Slimme lampen voor amper €10!
Volgende artikel
Interieurinspiratie op vakantie! De Urban Cowboy b&b in Brooklyn