Bouw & Reno - Sanitair

Wc-bril kopen? Enkele aandachtspunten

Is je toilet aan vervanging toe of volstaat het om een nieuwe wc-bril op de pot te plaatsen? In beide gevallen sta je voor de keuze: welke wc-bril is het meest geschikt voor jouw toilet? We zetten hier graag enkele aandachtspunten voor je op een rij.

Welk soort toilet?

Laten we eerst even stilstaan bij de verschillende types toiletten. We onderscheiden twee grote groepen:

  • het hangtoilet
  • het vloertoilet

Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Een hangtoilet past mooi in een moderne, strak ingerichte badkamer omdat het op een gestroomlijnde manier in de muur verwerkt kan worden – bovendien op zo’n manier dat enkel de toiletpot en -bril zichtbaar zijn en al de rest mooi weggewerkt is. Een vloertoilet moet het vooral hebben van z’n traditionele en stevige look en vormt het ideale toilet in een klassieke of landelijke badkamer.

Wc-bril plaatsen

Welke wc-bril kiezen?

Ongeacht welk type toilet je thuis hebt staan, met de juiste wc-bril kun je je toilet helemaal afstemmen op jouw praktische en esthetische voorkeuren. Zo wordt er tegenwoordig vaak voor brillen met een softclosingsysteem gekozen. Dat houdt in dat het deksel, bevestigd aan de wc-bril, nooit met een klap naar beneden valt, maar altijd zachtjes sluit. Dat is veiliger – want het voorkomt dat deksel of bril geklemd of vast raken – én heeft ook een akoestisch voordeel: geen onverwachte klap meer van het deksel dat op de wc-bril neervalt.

Softclose

Je wc makkelijk reinigen?

Het is wellicht niet het meest geliefde poetsklusje in menig huishouden, maar de wc moet je nu eenmaal regelmatig schoonmaken, wil je dat je toilet hygiënisch en ‘clean’ blijft. Om die klus wat makkelijker te maken, kun je kiezen voor een wc-bril met lift-off-functie. Het woord zegt het zelf al: zo’n bril kun je met een simpele klik losmaken, zodat je de rest van het toilet makkelijker kunt poetsen.

Wc bril lift-off

 

22/01/2016

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Domotica in huis: alleen voor techneuten?
Volgende artikel
Hoeveel bedraagt het gemiddelde waterverbruik van een gezin?