Bouw & Reno - Sanitair

Waterpomp wegwerken voor een luxe-uitstraling: drie handige tips

waterpomp tuin

Om je tuin te besproeien, om je kelder leeg te pompen, om regenwater te recupereren in huis … er zijn tal van redenen om een waterpomp te installeren. Maar zo’n waterpomp in huis of in je tuin is vaak een echte doorn in het oog. Gelukkig is zo’n pomp op een mooie manier wegwerken heel gemakkelijk – jij creëert zelf in no time een echte luxe-uitstraling. De drie oplossingen in dit artikel realiseer je alvast gewoon zelf.

Een ombouw creëren rond de waterpomp

Een van de gemakkelijkste en meteen ook populairste manieren om een waterpomp uit het zicht te werken, is door een ombouw te maken. Zeker als je je waterpomp ombouwt met natuurlijke materialen, krijg je een mooie, luxueuze uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan hout: hét perfecte materiaal voor je tuin.

En de plaats van die (houten) ombouw? Ook daar heb je allerlei opties. Zet hem bijvoorbeeld in de buurt van je buitenkeuken. Zo gaat je afschutting helemaal op in het exterieur. Om de afwerking van je waterpomp niet alleen mooi maar ook nuttig te maken, voeg je enkele leuke functionaliteiten toe. Wat dacht je van een extra zitplaats in de tuin of een handige opbergruimte?!

waterpomp omheining huisje
Wat dacht je van een leuk huisje speciaal voor jouw waterpomp?

Luxeombouw mét zitje

Een standaardombouw zorgt er op een subtiele manier voor dat de waterpomp uit het zicht verdwijnt, maar is verder natuurlijk niet functioneel. Dat wordt het wel als je er een zitje van maakt! Decoreer het bijvoorbeeld met lekker zachte kussens: niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Jij hebt immers een extra zitplaats voor je bezoek (en voor jezelf ;-)). Wedden dat jij je gasten jaloers maakt met je gezellige tuin?!

bewateringsinstallatie tuin
Rond een besproeiingsvoorziening kun je natuurlijk moeilijk een omheining zetten. Waarom laat je die niet wegzakken in de grond?

Waterpomp ondergronds wegwerken

Ga je een beregeningspomp kopen, dan heb je nóg meer opties om je waterpomp weg te werken. Uiteraard is ook hier de ombouw (met of zonder zitje) perfect mogelijk, maar er is nog een andere, stijlvollere optie: de pomp ondergronds wegwerken in de tuin. Het is meer werk dan een klassieke omsluiting, maar het is het extra werk zeker waard.

Zo kun je je beregeningspomp volledig (en dus onzichtbaar) wegwerken in je tuin. Een andere optie is om te kiezen voor een deksel uit glas: uniek en origineel. Maar alles hangt natuurlijk af van je eigen stijl en wensen. Aarzel daarom niet om raad te vragen bij de verkoper: die helpt je ongetwijfeld met plezier verder en weet perfect welke optie voor jou het best werkt.

zwembadpomp
Een zwembadpomp werk je gemakkelijk weg in de vloer. Met een deksel in hetzelfde materiaal als de buitentegels, is het meteen heel onopvallend.
21/05/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Woning verkopen: vermijd deze vijf fouten als je je huis verkoopt
Volgende artikel
Zomerterras in 1-2-3: maak je tuin helemaal zomerklaar