Bouw & Reno - Sanitair

Is waterbehandeling zinvol bij jou thuis?

Waterbehandeling -

Sommige mensen denken dat waterbehandeling overbodig is, maar niets is minder waar. Je hebt tenslotte flink wat geïnvesteerd in je verwarmingstoestellen en sanitaire installaties, en vuilresten en kalkdeeltjes zijn tegenwoordig schering en inslag. Dankzij waterbehandeling vrijwaar je je dure installaties van schade. En nog belangrijker: je beschermt er jouw welzijn en dat van je gezin mee. Toch nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten voor jou de vele voordelen van waterbehandeling netjes op een rij:

1. Bescherming tegen kalkaanslag

Het water dat door je leidingen stroomt, bevat altijd kalk. In het ene gebied is het water al wat harder dan in het andere, maar vroeg of laat krijgt elke leiding waar onbehandeld water door stroomt last van kalkaanslag. Dat zorgt uiteindelijk voor verstopte leidingen, hoge herstelkosten en een hoger energieverbruik.

Waterbehandeling -

2. Geef vuil geen kans

Behalve kalk, bevat water ook zanddeeltjes, stukjes roest en andere vuildeeltjes. Als je daar niets aan doet, veroorzaken ze verstoppingen, corrosie, roest en lekken. En dat laatste leidt dan weer tot flink wat waterverspilling.

Wist je dat een lekkende wc-spoeling tot 2.000 liter water verspilt per jaar?

3. Waterbehandeling voorkomt corrosie

Waterbehandeling Koperen of gegalvaniseerde leidingen – die vaak voorkomen in oudere woningen – zijn extra gevoelig voor corrosie. Het water slaat dan rood of groen uit en is allesbehalve gezond.

4. Energie besparen

Wist je dat je per millimeter kalkaanslag maar liefst tien procent meer energie verbruikt? De verwarmingselementen van elektrische boilers zijn trouwens erg gevoelig voor onzuiverheden en bijzonder duur om te herstellen.

5. Optimale hygiëne

Kalkaanslag en corrosie werken de aanwezigheid van bacteriën – in het bijzonder de legionellabacterie – in je leidingen in de hand. Omdat waterbehandeling kalkaanslag en corrosie tegengaat, geeft het bacteriën zo weinig mogelijk kans en verbetert het de hygiëne van je water.

6. Zacht water voor je huid

We hoeven je ondertussen vast niet meer te vertellen dat onbehandeld, hard water je huid geen goed doet. Hard water droogt je huid en haar uit, maar dankzij waterbehandeling kun je je wassen zonder de zachtheid van je huid en haar in het gedrang te brengen.

Waterbehandeling -

 

11/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De woonbonus in 2016: voorwaarden en voordelen
Volgende artikel
Duurzaam verwarmen met gas, kan dat?