Bouw & Reno - Sanitair

Wanneer heb je een wc met ingebouwde vergruizer nodig?

wc vergruizer

Een wc met ingebouwde vergruizer zorgt voor veel flexibiliteit in huis. Dankzij dat handige onderdeeltje hoef je nog maar weinig rekening te houden met de ligging van de sanitaire leidingen. We zetten alvast enkele mogelijkheden op een rijtje.

Vergruizer voor flexibiliteit

Een wc-vergruizer maalt toiletpapier en fecaliën fijn. Het afvalwater kan vervolgens via een smalle buis naar een sanitaire leiding worden gevoerd. Die buis kan een afstand tot 100 meter ver en 5 meter hoog overbruggen. Daardoor heb je meteen veel meer vrijheid voor de installatie van je toilet. Lang leve de wc-vergruizer!

Wist je dat er vergruizers bestaan die onzichtbaar in de closetpot verwerkt zitten?

Extra woonruimte in de kelder of op zolder

Een van de voordelen die een vergruizer biedt, is dat je nu ook gemakkelijk sanitair in de kelder of op zolder installeert. Een leegstaande zolder- of kelderruimte kun je dus moeiteloos inrichten als extra woonruimte voor een tiener of inwonende grootouder, bijvoorbeeld. Met een vergruizer hoeft de afvoer namelijk niet meer op dezelfde verdieping te liggen. Het afvalwater wordt gewoon naar boven of beneden gepompt. En dat niet alleen voor het wc-water, maar ook het afvalwater van de wastafel of de douche, bijvoorbeeld.

Verbouwen met een klein budget

Een wc-vergruizer is een ideale oplossing voor wie wil verbouwen met een klein budget. Dankzij een wc-vermaler ben je niet meer gebonden aan de ligging van de afvoerbuizen in je huis. Bovendien hoef je om een vergruizer te installeren de vloer van je woning niet open te breken. Dat maakt verbouwen meteen een stuk eenvoudiger én budgetvriendelijker. Laat je creativiteit de vrije loop en stel die verbouwingswerken niet langer uit!

30/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Buiten zitten in de stad? 4 tips om je balkon in te richten
Volgende artikel
Minder is meer: kom tot rust met minimalisme