Bouw & Reno - Sanitair

Wat zijn de voordelen van een warmwatercirculatiesysteem?

Je wil een zalig warme douche nemen, maar voor je daaraan kunt beginnen sta je wel een minuut lang met knikkende knieën op lekker warm water te wachten. Herkenbaar? Omdat het wel even duurt vooraleer sanitair water opwarmt, laten heel wat mensen schoon drinkwater verloren gaan. Nochtans kun je deze waterverspilling makkelijk voorkomen. Een warmwatercirculatiesysteem is dé manier om altijd van warm water te genieten, en tegelijk te besparen!

Zó werkt een warmwatercirculatiesysteem

Warmwatercirculatie of tapwatercirculatie is een techniek die je toelaat om de wachttijd te elimineren, zodat je altijd meteen van warm sanitair water kunt genieten. Je installeert een compacte, gemotoriseerde pomp op de waterleiding die het water van je verwarmingstoestel naar de kraan voert, en het afgekoeld water terug naar de ketel. De warmwaterpompen Comfort van Grundfos, te verkrijgen bij badkamerspecialist Facq, elimineren de wachttijd. Jij geniet te allen tijde van warm water én verspilt niet langer water.

De AUTOadapt-functie past zich aan jouw verbruikspatroon aan

Maar dat is niet alles. De technologie is er nog op vooruitgegaan, want dankzij de nieuwe AUTOadapt-functie van de Comfort-pompen kun je ook besparen op je elektriciteit. Je leest het goed!

Comfort Grundfos Auto-adapt

Dat werkt zo: gedurende de eerste weken leert de pomp – met een efficiënte magneetmotor – op welke momenten jouw gezin warm water verbruikt. De pomp slaat die gegevens op en past zich aan je verbruik aan. De pomp zal enkel draaien wanneer jij warm water nodig hebt, waardoor je naast water ook stroom uitspaart.

Verandert je verbruik plots, bijvoorbeeld wanneer je op reis vertrekt? Ook daarmee weten de Comfort-pompen met AUTOadapt-functie raad. De pomp herkent de stilstand na 24 uur en gaat automatisch in vakantiemodus. Bij thuiskomst zet de pomp het patroon van vóór de vakantie gewoon weer verder. Handig!

Duidelijke voordelen

Nog even de voordelen van een warmwatercirculatiesysteem overlopen:

  • Stille en compacte motor
  • Eenmalige installatiekost
  • Geen risico op corrosie
  • Altijd onmiddellijk heet water
  • Waterbesparing
  • Energiebesparing dankzij ‘slimme’ pomp
  • Eenvoudige bediening

Meer weten over duurzame energie, verwarming en sanitair? Dan ben je aan het juiste adres bij Facq. Ga langs in een van de showrooms of maak online een afspraak.

 

28/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Doorstaat parket de duurzaamheidstest?
Volgende artikel
Je trap decoreren met een fotomuur: enkele tips