Bouw & Reno - Sanitair

Toiletbril met autoclosing-systeem: een must in je badkamer

Erger jij je ook vaak aan de wc-bril die nog omhoog staat of eentje die met een harde smak neerkomt op de wc? Daar komt nu verandering in! Een toiletbril die automatisch zacht sluit van zodra de bezoeker het toilet verlaat? Dat is de kracht van de toiletbril met een ‘autoclosing’-systeem. Ontdek de voordelen van een ‘autoclose’-toiletbril!

Een autoclose-toiletbril, wat is dat?

In de toiletbril zit een intelligente sensor verwerkt die constant nagaat of er iemand in het toilet aanwezig is. Zolang de sensor beweging voelt, blijft de bril omhoog staan. Verlaat de persoon het toilet? Dan sluit de toiletbril automatisch na 15 seconden. Staat zowel de toiletbril als het deksel omhoog? Dan sluiten beide elementen, maar het deksel kan natuurlijk ook apart gesloten worden.

Het verschil tussen soft-closing en autoclosing

Door het ‘soft-closing’-mechanisme komt de wc-bril zachtjes op de wc-pot terecht. De luide klappen zijn verleden tijd, want de toiletbril sluit geluidloos. Dit dempingsmechanisme zit gedeeltelijk in de zitting en deels in het scharnier verwerkt. Maar wat is het verschil dan tussen een toiletbril met ‘soft-closing’- en het ‘autoclosing’-systeem? Bij een ‘soft-closing’-toiletbril moet je de zitting eerst nog aanraken en een licht duwtje geven vooraleer de toiletbril beweegt. Bij een ‘autoclosing’-systeem sluit de toiletbril vanzelf wanneer het toiletbezoek afgerond is.

Een combinatie van design en comfort

Bij zo’n hoogtechnologische toiletbrillen past een moderne uitvoering dan ook perfect. Door hun sober design zijn ze ideaal in een moderne badkamer. Daarnaast draagt de fabrikant Pressalit comfort ook hoog in het vaandel. De toiletzitting is daarom heel comfortabel. Bovendien is er een praktisch handvat in het deksel en de zitting geïntegreerd om het comfort nog naar een hoger niveau te tillen. Zo kan je snel en op hygiënische wijze de bril terug openen. Ook op hygiënisch vlak doet deze toiletbril dus zeker niet onder. De ‘quick-release’-functie, het losmaken van de toiletbril, zorgt ervoor dat de zittingen gemakkelijk te onderhouden zijn.

Nog een groot voordeel? Deze hoogtechnologische toiletbril past op de meeste toiletten die op de markt verkrijgbaar zijn. Je moet dus niet je volledige toilet vervangen om je comfort te verhogen.

16/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamer en slaapkamer herenigd
Volgende artikel
Compact bouwen? Laat je inspireren door Tre Livelli!