Interieur - Badkamer

Staantoilet versus hangtoilet

Ooit was een toilet een houten huisje in de tuin, ondertussen zijn de badkamer en het kleinste kamertje ook stijlvol ingerichte ruimtes met geëvolueerde spoeltechnieken geworden! Ook het hangtoilet is ondertussen een vaste waarde onder de WC’s. Wat zijn de voordelen van een hangtoilet of zwevend toilet in vergelijking met het klassieke staand toilet?

De voordelen van het hangtoilet

  • Stevig en veilig. De meeste installatiesystemen voor een hang wc zijn veilig. De toiletpot wordt namelijk stevig bevestigd aan het frame van het systeem, zodat de pot tot 400kg kan dragen.
  • Slim en stil. Hangtoiletten kenmerken zich door hun aangename en stille werking. Dat is mogelijk door extra geluidsisolatie net achter de wand.
  • Proper en schoon. Hangtoiletten zijn makkelijker om schoon te maken. Je kan makkelijk en snel de vloer onder de hangwc kuisen. Ook de buitenkant van een toiletpot zonder voet poetsen kost minder tijd en moeite. Achter en rond een klassieke WC poetsen is daarentegen een iets grotere uitdaging.
  • Eigentijds design. De bedieningsplaten van een hangtoilet bestaan in verschillende designs en verschillende kleuren. Er zijn ook bedieningspanelen met een verhoogde knop op de markt, zodat mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden ook van comfort op het toilet kunnen genieten.
  • Milieuvriendelijk en waterbesparend. Net zoals de hedendaagse staande toiletten, zijn hangtoiletten uitgerust met een spaartoets, zodat je kan kiezen voor een grote spoelbeurt en een kleine spoeling. Met andere woorden: het gaat hier om een waterbesparend toilet.
  • Bereikbaar en multifunctioneel. Veel mensen denken dat je bij een staand toilet makkelijker bij de vlotter kan in geval van problemen, terwijl een ophang wc een inbouwtoilet is. Toch hoef je geen muren of valse wanden uit te breken bij een defect. Je kan heel eenvoudig het bedieningspaneel losklikken en hebt steeds toegang tot de binnenkant van het spoelsysteem.
  • Tot slot is een hangtoilet ook plaatsbesparend.

 

 

26/04/2012

Vragen en opmerkingen

T
thierry

Ik zag ooit een toilet in een cataloog met schuine achterkant (zie link), zodat die (min of meer) in een hoek kon geplaatst worden, en aldus plaatsbesparend werkte. Waar kan ik die krijgen/kopen?
https://www.google.com.br/search?q=schuin+toilet&rlz=1C1AOHY_enBE708BE708&espv=2&biw=1280&bih=685&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj22qHGn4DRAhUDS5AKHc8BChYQ_AUIBigB#imgdii=FY7WsIe1dkgzwM%3A%3BFY7WsIe1dkgzwM%3A%3Bvq5B-FJhfHHQRM%3A&imgrc=FY7WsIe1dkgzwM%3A

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tapijten: we houden van pasteltinten!
Volgende artikel
Zo organiseer je een spetterend tuinfeest!