Interieur - Badkamer

Waarvoor gebruik je Sodexo ecocheques?

Wist je dat je Sodexo ecocheques kan inzetten om waterbesparende technieken voor de badkamer te financieren?

Wat zijn Sodexo ecocheques?

Ecocheques of groene cheques zijn een extraatje dat de werkgever aan zijn werknemers geeft om ecologische producten en diensten te kopen. Deze cheques zijn vrij van belastingen en sociale zekerheid. Een werknemer kan jaarlijks maximum 250 euro aan Sodexo ecocheques ontvangen, maar de toekenning is afhankelijk van de arbeidssector waarin je tewerkgesteld bent.

Betalen met ecocheques?

Ecocheques dienen om producten en diensten te kopen met verschillende ecologische doelen: energiebesparing, waterbesparing, duurzame mobiliteit, voorkoming van afval, ecodesign, biolandbouw en natuur. Je kan jouw ecocheques dus inzetten voor ecologisch wonen.

Water besparen met ecocheques

De gemiddelde Belg verbruikt 110 liter water per dag en daarvan gaat amper drie liter naar drinken en koken. Zuinig omspringen met waterverbruik is belangrijk om op de overige 107 liter nog te besparen!

Wat kopen met ecocheques? De ecocheque kan je inzetten voor een aantal waterbesparende maatregelen:

  • Zo is er de een spaardouchekop, waarmee je minder water per minuut verbruikt om hetzelfde douchecomfort te bereiken als bij klassieke douchekoppen. Goede spaardouchekoppen besparen 40 tot 50% water.
  • Ook voor de aankoop van een recuperatietank voor regenwaterrecuperatie kan je ecocheques gebruiken. Met deze tank kan je hemelwater recupereren om bijvoorbeeld het toilet of de wasmachine te spoelen. Op die manier kan je tot 30% besparen op jouw drinkwaterfactuur.
  • Een hulpstuk voor waterbesparing op kranen, zoals een spaarperlator of bruismondstuk, kan eenvoudig op bestaande kranen gemonteerd worden. Dit hulpstuk brengt lucht in de waterstraal, met een besparing van 40 tot 50% op jouw waterverbruik als resultaat!
  • Tot slot is er nog een spoelbak voor toiletten met spaarknop. Zorg dat je een WC hebt met een kleine stortbak en een spaarspoeltoets.

Je kan jouw Sodexo ecocheques dus ook gebruiken om zuinige sanitaire toestellen en badkamermeubilair aan te kopen. Bij Lambrechts Badkamers in Hasselt vind je een ruim assortiment aan producten die je met ecocheques kan betalen.

19/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe een kettingzaag onderhouden?
Volgende artikel
Design doorheen de tijd – Inrichting in de jaren 20