Bouw & Reno - Sanitair

Onmisbaar in je toilet: een handenwasser

handenwasser

Wist je dat  bijna 50 procent van alle ziektes kan worden voorkomen door je handen te wassen? En dat zo’n 80 procent van alle besmettingen gebeurt via de handen? Regelmatig je handen wassen is dus een must – zéker na een toiletbezoek. Nog geen handenwasser in je kleinste kamertje? Lees dan snel onze tips om de beste keuze te maken!

Met of zonder meubel

Bouw je een nieuw toilet? Voorzie dan meteen aan- en afvoerleidingen voor een handenwasser. En denk goed na over de plaatsing: in een kleine ruimte telt elke centimeter. Is je toilet relatief groot? Plaats dan een handenwasser met meubel. Zo krijg je nuttige opbergruimte voor wc-papier, schoonmaakmiddel, handdoekjes, …

Speciaal voor kleine toiletten

Is je kleinste kamertje écht klein? Let er dan op dat je meubel niet ten koste gaat van de beenruimte. Of opteer voor een hangende fontein of een hoekmodel. Er bestaan trouwens ook wc’s met een ingebouwde lavabo boven op de spoelbak. Hiermee sla je drie vliegen in één klap, want je bespaart leidingwater, geld én ruimte.

Handenwasser: functioneel én fraai

Een handenwasser is in eerste instantie functioneel. Toch kies je het best een model dat naadloos aansluit bij je toilet. Er bestaan handenwassers in alle mogelijke stijlen, vormen en formaten. Hoe kleiner de ruimte, hoe compacter het model. Ook het kraanwerk biedt legio mogelijkheden: van simpel en onopvallend tot ultrastrak of ronduit frivool.

Materiaalkeuze

Sanitair porselein is het materiaal bij uitstek voor je handenwasser. Het is glad, duurzaam en sterk. Bestand tegen krassen en chemische producten, en bovenal: gemakkelijk te reinigen. Alternatieven zijn keramiek, natuursteen of marmer.

Inspiratie nodig? Check deze modellen om je favoriete stijl te bepalen.

07/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geurtjes in je badkamer? Dit kun je eraan doen
Volgende artikel
Tips voor onderhoud van kunstgras